Απαρχαιωμένο το σύστημα φύλαξης και φρούρησης των Φυλακών



Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Οι ελληνικές φυλακές φρουρούνται όπως το 1950

Για υποστελέχωση του προσωπικού και ανύπαρκτα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας έκανε λόγο ο κ. Σπύρος Καρακίτσος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

“Οι κρατούμενοι που απέδρασαν από τον Κορυδαλλό εκμεταλλεύτηκαν τα κενά του συστήματος”, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό τανγκό' με τον Αντώνη Φουρλή, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος. Όπως είπε οι ελληνικές φυλακές φρουρούνται με τον ίδιο τρόπο που φυλάσσονταν το 1950.
Μίλησε για υποστελέχωση του προσωπικού και ανύπαρκτα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, για κακές συνθήκες εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των φρουρών αλλά και διαβίωσης των κρατουμένων, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Συμπλήρωσε επίσης ότι η συγκεκριμένη απόδραση επισκίασε άλλο ένα σημαντικό και τραγικό γεγονός, τον θάνατο ενός ακόμη κρατούμενου στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Κορυδαλλού.
Επίσης, παραδέχθηκε πως υπάρχει διαφθορά και στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κάνουν τα "στραβά μάτια" με ανταλλάγματα και ζήτησε εσωτερικούς ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου.
Πηγή: www.news247.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.