Πάτρα: Σε αυξημένη επιφυλακή και στον "Αγ. Στέφανο" μετά την απόδραση των δύο κακοποιών από τον Κορυδαλλό

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των σωφρωνιστικών υπαλλήλων της χώρας μετά την κινηματογραφική απόδραση των δύο αλλοδαπών κακοποιών.
Ο 31χρονος, μάλιστα, παλαιότερα ήταν έγκλειστος στο κλειστό κατάστημα της φυλακής Πατρών, στο οποίο τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Αν και εγκαίρως το Υπουργείο είχε ενημερώσει όλες τις φυλακές της χώρας για αυξημένη επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια των εορτών, στον Κορυδαλλό οι δύο έγκλειστοι, προχθές το βράδυ, βρήκαν πρόσφορο έδαφος και το έσκασαν με... κινηματογραφικό τρόπο.
Ειδικότερα, με αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών, οι δύο αλλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, που κρατούνταν στο κελί 17 της Δ’ πτέρυγας που βρίσκεται στο ισόγειο κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.
Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Φυλακής Πατρών Ευάγγελος Μπάρμπας ερωτηθείς σχετικά από την «Γ», υπογραμμίζει πως παρά το γεγονός ότι οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε προσωπικό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να επιτελέσουν σωστά τα καθήκοντά τους.
«Δουλεύουμε έξι αντί για πέντε βάρδιες, μας οφείλονται άδειες από το 2016 και αμέτρητα ρεπό αλλά παρόλα αυτά όλοι μας καταβάλλουμε προσπάθεια και με το παραπάνω για να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στα καθήκοντά μας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες», αναφέρει.
Γι’ αυτό καλεί το Υπουργείο να «τρέξει» τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση του διαγωνισμού που έχει ξεκινήσει από τα μέσα του 2017 για να γίνουν νέες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ
Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για δύο κακοποιούς, αρχηγικά μέλη δύο διαφορετικών συμμοριών που δρούσαν σε Αθήνα και Κέρκυρα, έναν 31χρονο που φέρεται να διώκεται για σωρεία ληστειών και κλοπών και μπήκε στις φυλακές στις 7 Ιουλίου του 2018 και έναν 28χρονο που φέρεται να συμμετείχε σε συμμορία ληστών και διαρρηκτών και μπήκε στον Κορυδαλλό στις 30 Οκτωβρίου του 2017.
Οι αστυνομικοί, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν καθώς εκτιμούν ότι το παρελθόν τους δείχνει ότι θα επανέλθουν γρήγορα στην ενεργό δράση, συνεχίζοντας τις κλοπές και τις ληστείες με θύματα ακόμη και ανήμπορους ηλικιωμένους.
Πηγη: https://www.gnomip.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.