Φυλακές Κορυδαλλού: Ψυχιατρείο χωρίς ψυχίατρο



Εν έτει 2019 το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού δεν διαθέτει ούτε έναν μόνιμο ψυχίατρο! Ποια άλλα σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το εν λόγω νοσοκομείο και τι πρέπει να γίνει.

Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποφασίσει εδώ και καιρό για την ένταξη του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού στις εν γένει δομές του ΕΣΥ, η πραγματικότητα είναι ότι το εν λόγω νοσοκομείο παραμένει στο έλεος του όποιου θεού.
Είναι λυπηρό, είναι επίσης οδυνηρό με δεδομένο ότι η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένες ευαισθησίες σε τέτοιου είδους ζητήματα, εν έτει όμως 2019 το ψυχιατρείο της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ μόνιμο ψυχίατρο. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ!
Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα αν σκεφτεί κανείς ότι οι επισκέπτες ψυχίατροι πηγαίνουν για δουλειά στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού μόλις δύο φορές την εβδομάδα και από δύο ώρες την κάθε φορά! Αρα, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικό ιατρικό έργο αν σκεφτεί κανείς ότι κατά μέσο όρο οι ασθενείς κρατούμενοι ανέρχονται κατά μέσο όρο στους 250!
Κάπως έτσι προκύπτουν ιατρικά ... τέρατα σαν την περίπτωση που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα. Σε ασθενή κρατούμενο χορηγήθηκε συνταγή σύμφωνα με την οποία πρέπει να λαμβάνει 19 διαφορετικά ψυχοφάρμακα κάθε μέρα, την ίδια ώρα όμως ο γιατρός απεφάνθη ότι λόγω κρατούμενος δεν χρειάζεται νοσηλεία!
Εδώ μπορούν να συμβαίνουν δύο πράγματα: Η ο γιατρός συνταγογραφεί αυθαίρετα για νόσημα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται τέτοιο εύρος φαρμακευτικής υποστήριξης ή ο ασθενής έχει κάτι πολύ σοβαρό και πρέπει να νοσηλευτεί, άρα η ιατρική γνωμάτευση για μη νοσηλεία δεν είναι η ενδεδειγμένη. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.
Ο σχετικός παραλογισμός υπάρχει και στο θέμα των νοσηλευτών. Μόνιμοι υπάρχουν μόνο δύο, οι υπόλοιποι είναι ουσιαστικά δεσμοφύλακες που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας δουλειά νοσηλευτή σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Κοινωνικοί λειτουργοί υπάρχουν τέσσερις, αριθμός που θεωρείται ικανοποιητικός, όμως τι να κάνουν οι κοινωνικοί λειτουργοί χωρίς γιατρούς;
Είναι, άρα, σαφές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να "τρέξει" άμεσα τις εξελίξεις. Εχουν προγραμματιστεί προσλήψεις 27 γιατρών για το νοσοκομείο των φυλακών οι οποίες και...αναμένονται. Πρέπει επίσης να δημιουργηθεί ειδική πτέρυγα γυναικών γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν και άλλα πρέπει αλλά αυτά είναι τα πιο σημαντικά.
Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να γίνει είναι να παρατηρηθεί και άλλη καθυστέρηση.
Πηγή: www.news247.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.