Φυλακές Νιγρίτας: Διαμαρτυρία της Ένωσης για μεταγωγή κρατουμένου



Δελτίο Τύπου και έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης εξέδωσε χθες 6/2/2019 η Ένωση Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών με αφορμή την μεταγωγή κρατουμένου ο οποίος μετήχθη στην Φυλακή της Νιγρίτας ξανά και ο οποίος στο παρελθόν είχε ξυλοφορτώσει και είχε τραυματίσει σωφρονιστικό υπάλληλο - Υπαρχιφύλακα, ενώ είχε στραφεί και ενάντια στον Δ/ντή και τον Αρχιφύλακα του καταστήματος με ψεύτικες καταγγελίες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

"Σήμερα εισήλθε στο κατάστημά μας γνώριμος κρατούμενος ελληνικής καταγωγής ώς νεοεισερχόμενος, ο οποίος παλιότερα είχε ξυλοφορτώσει συνάδελφο Υπαρχιφύλακα του έσπασε τα πλευρά και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Ο ίδιος κρατούμενος παλιότερα είχε στραφεί ενάντια στον Δ/ντή και τον Αρχιφύλακα του καταστήματος με ψεύτικες καταγγελίες.

-         Γνώριζαν οι υπεύθυνοι που αποφάσισαν την προφυλάκιση του κρατούμενου στο κατάστημά μας ότι παλιότερα ο ίδιος κρατούμενος είχε τραυματίσει τον συνάδελφο Υπαρχιφύλακα που υπηρετεί στο κατάστημά μας;
-         Ενημέρωσε η Δ/νση του καταστήματός μας τους αρμόδιους έτσι ώστε να είχε αποφευχθεί η προφυλάκισή του κρατουμένου στο κατάστημά μας;

Ζητάμε την άμεση μεταγωγή του κρατουμένου σε άλλο κατάστημα κράτησης έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δε θα  ανεχθούμε κανένα βρώμικο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας και τέτοιες πρακτικές θα ξεμπροστιάζονται αμέσως.".

Πηγή: www.osye.org.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.