Φεύγουν οι π. Δημοτικοί Αστυνομικοί από τις Φυλακές


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί άμεσα θα προβλεφθούν διατάξεις περί εξαίρεσης από την Αναστολή προσλήψεων λόγω των επερχόμενων εκλογών. 
Ανάμεσά τους και οι π. Δημοτικοί Αστυνομικοί των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας και οι οποίοι προβλέπεται η επιστροφή τους έως τις 29 Μαρτίου 2019. 

Υπενθυμίζεται ότι περί τους 500 και πλέον π. Δημοτικούς Αστυνομικούς είχαν μεταταχθεί το 2014 στις Φυλακές της Χώρας μετά την κατάργηση των Υπηρεσιών αυτών από τους Δήμους, στους κλάδους ΔΕ Εξωτερ. Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης. 

Μην είδατε τον Παναή...

Εργαζόμενοι π. Δημοτικοί Αστυνομικοί σε όλες τις Φυλακές αναμένουν πάρα πολύ καιρό την αποχώρησή τους από τις Φυλακές και διακαώς επιθυμούν την επιστροφή τους στους Δήμους, αφού οι συνθήκες εργασίας στις Φυλακές όχι μόνο δεν ήταν αυτές που περίμεναν, αλλά αντιθέτως όπως λένε "είναι άθλιες συνθήκες εργασίας".

Ερωτήματα για την 6Κ/2018

Την ίδια στιγμή, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στις Φυλακές (6Κ/2018) είναι ακόμα σε φάση επεξεργασίας και δεν έχουν εκδοθεί ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα, ενώ μέχρι την έκδοση των τελικών πινάκων υπάρχει ακόμα δρόμος.

Ασυντόνιστοι και χωρίς σχεδιασμό

Την ίδια στιγμή, πηγές από συνδικαλιστές τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όσο και των εξωτερικών φρουρών διερωτώνται πώς θα αναπληρωθούν τα κενά μετά την αποχώρηση των π. Δημοτικών Αστυνομικών, ακόμα και αν συμπέσει με την πρόσληψη των νέων υπαλλήλων. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης "υπάρχει προχειρότητα και συμπεριφέρονται εντελώς ασυντόνιστα σε όλα τα ζητήματα προσωπικού, χωρίς κανένα σχεδιασμό".  

Με πληροφορίες από www.dikastiko.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.