Ερωτηματικά για την ένταξη στο ΕΣΥ του Νοσοκομείου Κρατουμένων



Σοβαρά ερωτήματα τίθενται για την περιβόητη ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), καθώς δεν φαίνεται να προχωράει, παρά μόνο στα χαρτιά.

Μόλις πριν λίγους μήνες το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την ένταξη και την μετονομασία του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα μετονομάστηκε σε Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού (ΕΚΥΚΚ) το οποίο θα τροφοδοτείται με γιατρούς, νοσηλευτές και φάρμακα από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Προσφάτως όμως, με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νομοσχέδιό του προβλέφθηκε ότι: 

"Για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών και μέχρι την πλήρη κάλυψη αυτών από το υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ε.Κ.Υ.Κ.Κ.) μπορούν να προσλαμβάνονται κατ’ επίσκεψη ιατροί και νοσηλευτές, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στην παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 2776/1999 «Σωφρονιστικός Κώδικας» (Α΄ 291), ως ισχύει. Οι σχετικές δαπάνες βαρύνουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

Η συγκεριμένη τροπολογία ψηφίστηκε και εντάχθηκε στον Νόμο 4569/2019 στο άρθρο 44. Πρακτικά προβλέπει την συνέχιση του ίδιου καθεστώτος των κατ' επίσκεψη ιατρών (με συμβάσεις), χωρίς την ένταξη στο ΕΣΥ και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μέχρι την πλήρη κάλυψη από το ΕΣΥ, η οποία παραμένει άγνωστο πότε θα εφαρμοστεί. 


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.