Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο Κουφοντίνας για το αίτημα χορήγησης άδειας


Την απόλυτη συνέπειά του στους όρους που του είχαν τεθεί στις προηγούμενες έξι τακτικές άδειες τις οποίες έλαβε, επικαλείται ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσπαθώντας  να αντικρούσει το σκεπτικό του εισαγγελικού «βέτο» για τη μη χορήγηση της νέας που ο πολυισοβίτης της 17Ν αιτείται.
Με πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου,  η συνήγορός του, Γιάννα Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επιμένει πως  όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις , που ορίζει ο νόμος, πληρούνται στην περίπτωσή του προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημά του για τη χορήγηση και της νέας άδειας.
Στο υπόμνημα γίνεται εκτενής αναφορά στους λόγους για τους οποίους, όπως σημειώνεται ο Δημ. Κουφοντίνας δεν είναι ύποπτος φυγής.  « Είναι προφανές σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση του  Δ.Κ.,  ότι κανείς τέτοιος κίνδυνος δεν υφίσταται ως προς τον συγκεκριμένο κρατούμενο,   και  ουδέποτε απασχόλησε πραγματικά τα πρόσφατα Συμβούλια, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί πραγματικά , ότι, όπως δήλωσε,  θα τηρήσει τους  όρους που θα του τεθούν,   εκτός των άλλων  , και από σεβασμό στους ανθρώπους που  υπογράφουν για την χορήγηση της άδειας,  αλλά και από σεβασμό στο δικαίωμα των κρατούμενων να διαφυλαχτεί  για όλους  ο θεσμός της άδειας που κατακτήθηκε με αγώνες.
Μια  αντίθετη κρίση δεν ευσταθεί, καθώς,
-Στην φυλακή δεν  έφθασε μετά από σύλληψή του, αλλά    ο ίδιος    παρουσιάστηκε αυτοβούλως  και έθεσε τον εαυτό του στην κρίση της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας κατά τα όσα και παραπάνω αναφέρονται,  
-Έχει οικογένεια κατά τα όσα έχουν  ήδη εκτεθεί  και ένα ισχυρό οικογενειακό περιβάλλον με το οποίο συνδέεται  πολύ  στενά,
-Έχει δραστηριότητες συγγραφικές και εκδοτικές   από τις οποίες  στηρίζεται  η οικογένεια του ,
-Έχει εξ αυτών  δημόσια παρουσία  και κύκλο  βιοτικών σχέσεων, τις οποίες δεν νοείται να διαρρήξει  προς τον σκοπό μιας  άλλης επιλογής παρανομίας,
-Τήρησε ανελλιπώς  τους όρους και επέστρεψε, συχνά μάλιστα νωρίτερα από το προβλεπόμενο,  στο κατάστημα κράτησης.  
Από την πρώτη στιγμή έθεσε τον εαυτό του στην κρίση της Δικαιοσύνης,   χωρίς να επιχειρήσει να  διεκδικήσει   με οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε απαλλαγή του  ή μείωση του ποινικού και κοινωνικού  κόστους   των πράξεων που του αποδίδονταν.
Έχει οικογένεια ,η οποία τον στηρίζει και  με την οποία διατηρεί ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς,   αποτελούμενη από την σύζυγο του Αγγελική Σωτηροπούλου  και τον γιο του Έκτορα Κουφοντίνα, σήμερα 28 ετών, ο οποίος είναι φοιτητής   ΕΜΠ,  οι οποίοι διαμένουν στην Αττική,   σε κατοικία της οικογένειας   στην  περιφέρεια της κοινότητας Βαρνάβα, όπου και ο ίδιος διέμενε  μέχρι το 2002 και όπου διαμένει κατά τις άδειες  απουσίας του από το  κατάστημα κράτησης.   
Εξάλλου, καθόλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε να εργάζεται  στην φυλακή ,  από δημιουργική διάθεση,  άλλα και  προς χάριν της  οικονομικής στήριξης της οικογένειας του, κάνοντας διορθώσεις κειμένων, πραγματοποιώντας μεταφράσεις βιβλίων, και γράφοντας».
Πηγή: zoygla gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.