Αποκαλυπτική κατάθεση Αραβαντινού στη δίκη Ζαφειρόπουλου - Tί του είχε εμπιστευθεί ο άτυχος ποινικολόγος


Αποκαλυπτική υπήρξε η κατάθεση του γνωστού αρχιφύλακα και επί χρόνια Προέδρου των Σωφρονστικών Υπαλλήλων Αντώνη Αραβαντινού στη δίκη για τη δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Ο Αντώνης Αραβαντινός είχε μιλήσει μαζί του τρεις ώρες πριν ο Ζαφειρόπουλος δολοφονηθεί μέσα στο γραφείο του από μέλη της αλβανικής μαφίας.
Στο δικαστήριο κατέθεσε τί του είχε εμπιστευθεί ο γνωστός ποινικολόγος, αλλά και για την κόλαση των φυλακών και τις συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα. Αποκάλυψε μάλιστα πως ο ίδιος είχε απειληθεί ευθέως από αλβανό μαφιόζο που δικάζεται για τον φόνο του Ζαφειρόπουλου, με τον οποίο είχε έντονο διάλογο μέσα στη δικαστική αίθουσα.
Ο Αντώνης Αραβαντινός που ξέρει όσο ελάχιστοι τις φυλακές, αποκάλυψε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τρεις ώρες πριν πέσει νεκρός σε επικοινωνία του είχαν, του είχε πει πως ο πελάτης του Αριστείδης Φλώρος «κινδυνεύει περισσότερο από τους δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς».
Και ανέφερε ως ο άτυχος ποινικολόγος του μίλησε «για μεγάλο παζάρι που γινόταν για λεφτά που ζητούσαν από τον Φλώρο».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Ζαφειρόπουλος του είχε πει και ονόματα δικηγόρων, ο ίδιος όμως δεν δέχθηκε να τα πει στη δίκη.

Ο γνωστός αρχιφύλακας ανέφερε ακόμα, πως είχε μπει στο στόχαστρο των αλβανών μαφιόζων, γιατί τον θεωρούσαν υπεύθυνο, ότι κρατούσε τον Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο των Κρατουμένων και δεν μπορούσαν να τον πλησιάσουν. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας, δίνοντας μια εικόνα στο δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών.
Μάλιστα ανέφερε, πως ένας από τους αλβανούς κακοποιούς  τον είχε  αυτόν στοχοποιήσει, τον είχε απειλήσει ευθέως και είχε εκτοξεύσει απειλές και κατά της οικογένειά του.
«Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».
Οι τόνοι ανέβηκαν στη δίκη όταν ο κατηγορούμενος αλβανός μαφιόζος που κάθεται στο εδώλιο επιχείρησε να αμφισβητήσει τους εκβιασμούς και τις απειλές σε βάρος του Αντώνη Αραβαντινού, ο οποίος είπε ότι είχε φθάσει στο σημείο να του ζητάει λεφτά τα οποία υποτίθεται ότι του χρωστούσε ο Φλώρος.
Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ ...
Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι  σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;
Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Μάλιστα σε άλλο σημείο της κατάθεσης, οι τόνοι και πάλι ανέβηκαν με τον κ. Αραβαντινό να απευθύνεται στον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας λέγοντας του: «Κόζα μόστρα είσαι, αλλά ήθελες να γίνεις και Κόζα Νόστρα...»
Εκτός από την ίδια την υπόθεση ο Αντώνης Αραβαντινός που έχει πολλές φορές δημόσια αποκαλύψει τα όσα γίνονται στις φυλακές, υπήρξε αποκαλυπτικός και μέσα στο δικαστήριο. Μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους...» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και έχει προ πολλού ξεφύγει.
Πηγή:kathimerini gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.