Η διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για τη μεταγωγή καρκινοπαθών από τις φυλακές Κορυδαλλού στα νοσοκομεία


Με προσωπική παρέμβαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, διευθετήθηκε το θέμα της μεταφοράς καρκινοπαθών κρατουμένων γυναικών, ή πασχόντων από άλλες χρόνιες και σοβαρές ασθένειες, από τις φυλακές Κορυδαλλού σε νοσοκομεία για τις θεραπείες τους, μετά από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τα οποία η Αστυνομία και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Μεταγωγών, δεν διέθετε αστυνομικούς για την συνοδεία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αποτέλεσμα ήταν οι γυναίκες να χάνουν τις θεραπείες τους, περιμένοντας μάταια στο αναρρωτήριο των φυλακών, με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, η Όλγα Γεροβασίλη, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την κατάσταση, έδωσε αμέσως εντολή να λυθεί αμέσως το πρόβλημα, καθώς πρόκειται για καθαρά ανθρωπιστικό θέμα.

Έτσι, σήμερα, εκδόθηκε από το Αρχηγείο μια αυστηρή διαταγή, προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η οποία υποχρεούται άμεσα να δώσει τις επιβαλλόμενες εντολές και κατευθύνσεις στην Διεύθυνση Μεταγωγών, «για την έγκαιρη και ανελλιπή εκτέλεση όλων των προγραμματισμένων, καθώς και των εκτάκτων, σε συντρέχουσα περίπτωση, μεταγωγών προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, με απώτερο σκοπό τόσο την πρόληψη - αποτροπή του όποιου κινδύνου των ίδιων των μεταγόμενων, όσο και την αποφυγή πρόκλησης δυσμενών σχολίων σε βάρος του Σώματος.

Επίσης η διαταγή ορίζει κατηγορηματικά, ότι οι αξιωματικοί υπηρεσίας θα πρέπει να είναι διαρκώς ενήμεροι και σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού, διαθέτοντας γι' αυτό εφεδρική δύναμη, ενώ τέλος, η ΓΑΔΑ υποχρεούται με βάση την διαταγή να ορίσει και ελεγκτές που θα παρακολουθούν αν εφαρμόζονται τα παραπάνω.

Πρέπει να τονιστεί ότι στην διαταγή του Αρχηγείου υπογραμμίζεται ότι στο θέμα της μεταγωγής καρκινοπαθών γυναικών έχουν παρατηρηθεί «υπηρεσιακές και διϋπηρεσιακές δυσλειτουργίες», κατά παρέκκλιση των εντολών και οδηγιών που έχουν ήδη δοθεί, κάτι που προκύπτει «από τη συνεχή διαβίβαση στο Αρχηγείο, εγγράφων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι το θέμα της έλλειψης προσωπικού στην Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής, έχει τεθεί από τα συνδικαλιστικά Σωματεία αστυνομικών και τέθηκε έντονα και χτες μετά την απόδραση των τεσσάρων κρατουμένων, οι οποίοι μάλιστα πήραν μαζί τους και δύο όπλα αστυνομικών.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ανθρωπιστικά θέματα πρέπει να υπάρχει απόλυτη προτεραιότητα.

Πηγή: www.newsbeast.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.