Οι πρώτες συναντήσεις της Σοφίας Νικολαου για τις φυλακές



Τις πρώτες της συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες απο τις φυλακές όλης της χώρας ξεκίνησε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής ΠολιτικήςΣοφια Νικολαου.

Η πλήρης καταγραφή και χαρτογράφηση με κάθε λεπτομέρεια των κρατουμένων στον Κορυδαλλό με βάση την πτέρυγα που κρατούνται, τα αδικήματα που τους οδήγησαν στη φυλακή αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά τους στο σωφρονιστικό  κατάστημα κράτησης αποτελεί πρώτο και βασικό της βήμα.
Οι εντολές που δόθηκαν είναι να της έχουν να της εχουν δοθεί σε λίγες ημέρες όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να υπάρξει σαφής και αποκρυσταλλωμένη άποψη για να μπορέσει στη συνέχεια η ηγεσία του υπουργείου Προστασιας του Πολίτη να περάσει στο σχεδιασμό για τις φυλακές.
Πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση εξήγγειλε τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού. Όμως, μέχρι να γίνει αυτό, το βέβαιο είναι πως άμεσα θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για να μπει τέλος στην ανομία και τη δράση ομάδων στο Κορυδαλλό. Ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου συμμετείχε ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες συναντήθηκαν μέχρι σήμερα με την κυρία Νικολαου εισέπραξαν το μήνυμα πως θα αποτελούν παρελθόν ταπαράνομα κινητά, οι διαδρομές απο πτέρυγα σε πτέρυγα ενώ θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι για την είσοδο στη φύλακή απαγορευμένων πραγμάτων.
Οι αστυνομικές υπηρεσίες θα δραστηριοποιηθούν και θα εξαρθρώσουν ομάδες που δρουν εντός των φυλακών δημιουργώντας «μαγαζιά παρανομίας» - όπως αποδείχτηκε με τη μεγάλη υπόθεση της μαφίας των φυλακών.
Επίσης, θα γίνουν πολυ αυστηρά τα κριτήρια με τα οποία θα μένουν στο ίδιο κελί κρατούμενοι ενώ θα απαγορευθεί η επαφή τρομοκρατών και ποινικών. 
Αυτό, επίσης, που αναμένεται να δρομολογηθεί άμεσα, είναι η εξεύρεση κάποιας λύσης ώστε κρατούμενοι από άλλες φυλακές της χώρας που έρχονται στην Αθήνα λόγω δικαστηρίου σε εξέλιξη, να μην κρατούνται στον Κορυδαλλό, αλλά σε κάποιο άλλο κτήριο - το οποίο, ασφαλώς, θα διαθέτει τους απαραίτητους κανόνες ασφαλειας.
Πηγή: cnn.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.