Βόλος: Απείλησε να κόψει τις φλέβες του και ν’ αυτοκτονήσει στις φυλακές


Νέο επεισόδιο στις φυλακές, αυτή τη φορά στο σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας Βόλου, όπου σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλοδαπός κρατούμενος φέρεται να απείλησε ότι θα κόψει τις φλέβες του με ξυραφάκι και ότι θα αυτοκτονούσε…
Αιτία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, της απειλής του αλλοδαπού κρατούμενου, η άρνηση των υπεύθυνων του σωφρονιστικού καταστήματος να του επιτρέψουν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους οικείους του στη Συρία, μέσω υπηρεσιακού τηλεφώνου. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη την περασμένη Παρασκευή 28 Ιουνίου, με τον αλλοδαπό να απειλεί να αυτοκτονήσει στο κιγκλίδωμα του ισογείου του σωφρονιστικού καταστήματος. Τελικά δεν προέβη στην υλοποίηση της απειλής του. Εναντίον του κρατούμενου αναμένεται να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, καθώς κατηγορείται πλέον για ψευδή απόπειρα αυτοκτονίας και απόπειρα αυτοτραυματισμού για την επίτευξη ευεργετήματος.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχο περιστατικό στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, όπου οι θέσεις κρατουμένων είναι 274 και όπου οι κρατούμενοι είναι λιγότεροι, 178, εκ των οποίων οι 35 αλλοδαποί (στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης την 1η Ιουλίου 2019).
Αλλά και στις δικαστικές φυλακές Βόλου (τέρμα οδού Μεταμορφώσεως) σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες επεισόδιο με φερόμενο πρωταγωνιστή αλλοδαπό κρατούμενο.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κρατούμενος έβαλε φωτιά σε στρώμα, αντιδρώντας σε μη υλοποίηση αιτήματός του. Σημειώνεται ότι στις εν λόγω φυλακές τελευταία τα επεισόδια είναι πολύ συχνά, καθώς ο αριθμός των κρατούμενων είναι υπερδιπλάσιος των θέσεων κράτησης. Την 1η Ιουλίου οι θέσεις κράτησης στις φυλακές Βόλου ήταν 54 και οι κρατούμενοι 113, με τους 89 από αυτούς να είναι αλλοδαποί.

Πηγή: e-thessalia.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.