Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αφησε χάος στις φυλακές

Μετήγαγε επικίνδυνο κρατούμενο στον Κορυδαλλό με επίκληση επίσκεψη οδοντίατρου


Αναδημοσίευση www.tovima.gr / Βασίλης Λαμπρόπουλος

Μεταγωγή επικίνδυνου Αλβανού κρατουμένου  στις φυλακές Κορυδαλλού –όπου παλαιότερα συμμετείχε σε σχέδιο αιματηρής επίθεσης- με επίκληση «επίσκεψη οδοντιάτρου» είχε προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τις τελευταίες ημέρες διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ!  Κι  αυτό παρ  ότι φέρεται να υπήρχε αρνητική εισήγηση από την ΕΛ.ΑΣ. …
Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης που είχαν δημιουργήσει μια χαώδη κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας    και την οποία προσπαθεί να περιορίσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη.

Ανοιξη

Ο Αλβανός κρατούμενος  είχε κατηγορηθεί  το 2015 για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»  με επιδρομή αναρχικών και του καταζητούμενου τότε Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού .
Ωστόσο παρέμενε στο   εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα και τύχαινε μεγάλων προνομίων.   Την περασμένη άνοιξη είχε αποκαλυφθεί από «Το Βήμα» και το “in.gr” βίντεο από κελιά σουίτες , με αλλοδαπούς κρατουμένους να  επιδεικνύουν μεγάλα χρηματικά ποσα , να κρατούν κινητά τελευταίας τεχνολογίας  ή να  βγάζουν selfie   στο αρχιφυλακείο του Κορυδαλλού.
Το οπτικό αυτό υλικό είχε αναγκάσει  τους επιτελείς τότε του Υπουργείου Δικαιοσύνης  να μεταφέρουν τον   Αλβανό  κρατούμενο σε άλλη φυλακή της χώρας , όπου φέρεται να μην τύχαινε   της ίδιας προνομιακής μεταχείρισης.   Όμως  έκπληκτοι σήμερα οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεπίστωσαν –εκτός των άλλων –   ότι ο αλλοδαπός  ποινικός επέστρεψε στον Κορυδαλλό λίγο πριν  τις εκλογές , με απόφαση των υπευθύνων  του Υπουργείου Δικαιοσύνης όταν επικαλέσθηκε ότι θέλει …καλό οδοντίατρο κι ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από τις σχετικές υπηρεσίες που του προσέφεραν οι ιατροί στην   περιφερειακή φυλακή , κι η οποία  βρίσκεται σε μεγάλη πόλη της χώρας.
Σύμφωνα με   ορισμένες πηγές στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχαν ζητήσει τότε   γνωμοδότηση   από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ για την εν λόγω μεταγωγή κι είχαν διατυπωθεί αντιρρήσεις.
Πλέον τώρα μελετάται   η επάνοδος του εν λόγω ποινικού στην φυλακή εκτός Αττικής  όπως κι άλλες μεταγωγές επικίνδυνων ποινικών εκτός Κορυδαλλού.
www.tovima.gr/ Βασίλης Λαμπρόπουλος

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.