Για να δει τη… φουκαριάρα τη μάνα του απέδρασε από τις φυλακές Αγιάς 59χρονος


Ούτε ένα 24ωρο δεν κράτησε η «ελευθερία» του κρατουμένου που δραπέτευσε από τις Αγροτικές Φυλακές των Χανίων για να δει τη… φουκαριάρα τη μάνα του, η οποία είχε αρρωστήσει, όπως ισχυρίστηκε!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 59χρονο Κρητικό στην ευρύτερη περιοχή και σε κάθε πιθανό σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πάει. Αυτό έφερε αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής, όταν ο δραπέτης εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους του Ηρακλείου και συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας. Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι ισχυρίστηκε πως δεν είχε σκοπό να κρυφτεί, αλλά το έσκασε από τη φυλακή επειδή η μητέρα του, που της έχει ιδιαίτερη αδυναμία, ήταν άρρωστη και ήθελε απεγνωσμένα να πάει να τη δει στο Ηράκλειο!

Φυσικά, παρά το… ευγενές κίνητρο, που θύμισε τη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση με τη «φουκαριάρα τη μάνα του», θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις της απόδρασης και θα επιστρέψει στο κελί.

Για τον 59χρονο, που εκτίει ποινή για διακεκριμένες κλοπές στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς, σήμανε συναγερμός το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν την απουσία του κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης. Νωρίτερα ασχολείτο με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες και κανείς δεν πρόσεξε ότι απομακρύνθηκε και προς τα πού πήγε.

Οι υπεύθυνοι των φυλακών που τον κήρυξαν δραπέτη ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία με τη σειρά της σήμανε συναγερμό σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο κρατουμένων αλλοδαπών, ηλικίας 36 και 38 χρονών, που πήραν άδεια πριν από λίγες μέρες από τις Φυλακές Χανίων και δεν επέστρεψαν.

Πηγή: https://www.newsbreak.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.