Κύπρος: Κεντρικές Φυλακές - Καταγγελία ότι υπόδικος βίασε συγκρατούμενο του


Χειροπέδες σε 25χρονο υπόδικο των Κεντρικών Φυλακών πέρασαν μέλη της Αστυνομίας αναφορικά με υπόθεση βιασμού συγκρατούμενου του. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος"  ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αντιμέτωπος με το αδίκημα της συνουσίας μεταξύ ανδρών διά της βίας και παρά την ένστασή του και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.

Ο "Φιλελεύθερος" δημοσιεύει ότι στις 29 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ, ένας υπόδικος κατήγγειλε πρώτα στη Διεύθυνση των Φυλακών και ύστερα στην Αστυνομία ότι στις 5 το ίδιο απόγευμα είχε πέσει θύμα βιασμού στο κελί του από άλλον συγκρατούμενό του, στην ίδια πτέρυγα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κρατούμενος παραλήφθηκε από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου έτυχε εξέτασης από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία και δεύτερου γιατρού του νοσοκομείου. Ακολούθως οδηγήθηκε πίσω στις Φυλακές, όπου ο ιατροδικαστής προέβη σε επιστημονική εξέταση του κελιού του από το οποίο παραλήφθηκαν κάποια τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ιατροδικαστής θα ετοιμάσει έκθεση για τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις του, ενώ τα μέλη του ΤΑΕ που διερευνούν την καταγγελία κάλεσαν για ανάκριση το πρόσωπο που κατονομάζεται από τον παραπονούμενο ως το άτομο με το οποίο ήρθε σε συνουσία διά της βίας. Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα κάνουν λόγο ότι ο ύποπτος δεν παραδέχεται οτιδήποτε. 

Οι Αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πτέρυγα υποδίκων, ώστε να διαπιστώσουν εάν τη συγκεκριμένη ώρα ο παραπονούμενος, είχε επίσκεψη από τον ύποπτο.

Πηγή: www.alphanews.live
Share on Google Plus
Από το Blogger.