Η ραπτομηχανή έκρυβε «δωράκια» για τους φυλακισμένους



Το μεγάλο έπιπλο έκρυβε εκπλήξεις…

Πληθώρα κινητών τηλεφώνων, φορτιστών, ακόμη και ρούτερ αλλά και μία λάμα μήκους 30 εκατοστών, ήταν επιμελώς τοποθετημένα και κρυμμένα σε μια ραπτομηχανή που προοριζόταν για φυλακισμένο στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου (τύπου Β’)!

Έκπληκτοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Φυλακής έβγαζαν για ώρα όλα όσα είχε κρυμμένα εκεί 34χρονος Σύριος ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η ραπτομηχανή προοριζόταν για 38χρονο ομοεθνή του ο οποίος εκτελεί χρέη ράφτη στη Φυλακή, εκτίοντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Ο τελευταίος φέρεται να είχε κάνει αίτημα στη Διεύθυνση των Φυλακών για αντικατάσταση της παλιάς του μηχανής η οποία και έφθασε την Πέμπτη (7/11) με τον 34χρονο.


Όταν το απόγευμα και πριν την παραδώσουν στο ραφείο, προέβησαν σε έλεγχο βρέθηκαν:

• 26 κινητά τηλέφωνα & 50 κάρτες SIM,

• 30 φορτιστές κινητών τηλεφώνων & πληθώρα παρελκομένων αυτών καλώδια USB – ακουστικά – προσόψεις - μπαταρίες,

• λάμα από αλυσοπρίονο, μήκους 30 εκατοστών και

• 4 συσκευές αναμετάδοσης σήματος WiFi.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ ξεκίνησε η έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδας για τον εντοπισμό του 34χρονου.

Τελικά βρέθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ήταν πρώην κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, ενώ πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του ΑΤ Δωρίδας Φωκίδας, συνελήφθη και ο 38χρονος αλλοδαπός κρατούμενος υπεύθυνος του ραφείου των Φυλακών Μαλανδρίνου.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Πηγή: http://www.lamiareport.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.