Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας επιτέθηκε και χτύπησε σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Η καταγγελία της ΔΑΚΕ


Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στις φυλακές Λάρισας τις προηγούμενες ημέρες όταν ένας κρατούμενος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Σωφρο­νιστικών Υπαλλήλων Λάρισας, στα καλά καθούμενα επιτέθηκε και χτύπησε σωφρονιστικούς υπαλλήλους την ώρα του φαγητού.

Αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό βίας μέσα σε 7 μήνες στις φυλακές Λάρισας με την ΔΑΚΕ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτό είναι το τρίτο συμβάν βίας εναντίον συναδέλφων μας τους τελευταίους επτά μήνες και είναι οφθαλμοφανές ότι η ανησυχία και η ανασφά­λεια στις τάξεις των εργαζομένων στο ΚΚ Λάρισας έχουν εδραιωθεί. Συγκεκριμένα το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη μεσημεριανή δια­νομή του φαγητού. Κρατούμενος απεί­λησε, προπηλάκισε χυδαία συναδέλφους και στο τέλος τους επιτέθηκε και τους χτύπησε εντελώς αναίτια! Οι συ­νάδελφοι έδειξαν τρομερή αυτοσυγκρά­τηση και επαγγελματισμό. Με επιδέξιους χειρισμούς ηρέμησαν την κατάστα­ση με γνώμονα την ασφάλεια του καταστήματος περιορίζοντας το περιστα­τικό και τον κρατούμενο για να μην επεκταθεί σε κάτι χειρότερο.


Πρόκειται για δύο εξαίρετους συναδέλφου με αυταπάρνηση και επαγγελμα­τισμό.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και να ελπίζουμε πάντα στην καλή μας τύ­χη. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να τελειώσουν… χθες! Δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε άλλο να φεύγουμε από τα σπίτια μας και να μην ξέρουμε αν θα γυ­ρίσουμε ή στην καλύτερη να γυρίζεις σπίτι με μια στάση από το νοσοκομείο! Έχουμε δικαιώματα και κυρίως δικαίωμα στην ασφαλή εργασία!

Αν οι διοικούντες δεν δύνανται να δώ­σουν λύση στη φωνή αγωνίας και απελπισίας, είμαστε σίγουροι ότι η νέα ηγε­σία του υπουργείου μας θα δώσει τις απαιτούμενες λύσεις και θα σταματήσει αυτή την κατρακύλα που άφησε στον κλάδο μας η προηγούμενη κυβέρνηση».

Πηγή: https://www.onlarissa.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.