Αποκάλυψη: Ερχεται το νέο νομοθέτημα για τις φυλακές



Αλλάζουν οι άδειες, οι όροι μεταφοράς στο Ψυχιατρείο κι οι εκτίσεις ποινών στις αγροτικές φυλακές

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ

Νέο νομοθέτημα για τις άδειες των κρατουμένων, για  τους όρους έκτισης ποινής στις αγροτικές φυλακές της χώρας αλλά και νοσηλείας στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, προωθεί τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  υπό την εποπτεία του υφυπουργού κ. Οικονόμου και της ΓΓ  σωφρονιστικής κι Αντιεγκληματικής Πολιτικής κυρίας  Σοφίας Νικολάου. Πρόκειται  ουσιαστικά για αναίρεση ενός τμήματος του «νόμου Παρασκευόπουλου»  όπως κι αλλων νομοθετημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» για την μεταφορά ενός κρατουμένου από κάποια φυλακή στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού θα απαιτείται πλέον  εμπεριστατωμένη  γνωμάτευση ειδικού επιστήμονα (ψυχολόγου, ψυχιάτρου) και  όχι μόνο παθολόγου ή ιατρού γενικών γνώσεων που προχωρούσαν μέχρι τώρα  σε σχετικές αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις.
Ακόμη για την μεταφορά κρατουμένων στις αγροτικές φυλακές (υπάρχουν πολλά κρούσματα αποδράσεων ) θα απαιτείται να έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους κι όχι το 1/5 όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίστοιχες αλλαγές  θα υπάρχουν και στην διαδικασία χορήγησης  αδειών.

Πηγη: tovima.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.