Σοφία Νικολάου: «Σπάσαμε τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» - Το 2022 οι νέες φυλακές

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου μιλάει για το καθεστώς λειτουργίας των φυλακών και τις συνθήκες που βρήκε στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA. 


«Οι φυλακές ήταν ταμπού, δεν συζητούσε κανείς γι’ αυτές» τόνισε η κυρία Νικολάου, συμπληρώνοντας πως η πρώτη της εμπειρία από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν πολύ κακή. «Είδα μια φυλακή Κορυδαλλού παρατημένη κυριολεκτικά. Η διοίκηση ήταν στα χέρια των κρατουμένων, το προσωπικό ήταν εξαθλιωμένο και υποστελεχομένο και έπρεπε να γίνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση και να αναλάβει ξανά τον έλεγχο η διοίκηση των φυλακών και το προσωπικό» πρόσθεσε. 
Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι πρώτη κίνηση ήταν να γίνουν έκτακτες μεταγωγές και να σπάσει η «μαφία των φυλακών». 

Δεχθήκαμε πιέσεις
«Πιέσεις δέχεσαι, η καρέκλα αυτή είναι καυτή, αλλά η φυλακή ηρέμησε» ήταν η απάντηση της κυρίας Νικολάου στο ερώτημα του Νίκου Φιλλιπίδη αν δέχθηκε πιέσεις για τις μεταγωγές των σκληρών ποινικών φυλακισμένων που είχαν δημιουργήσει τη «μαφία του Κορυδαλλού».
Όπως εξήγησε, στις φυλακές ζουν «πλούσιοι και φτωχοί», οι οποίοι έχουν διαφορετική ζωή εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ αναφέρθηκε και στο τζακούζι και το καζίνο που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Από το 2022 οι νέες φυλακές 
Στη συνέχεια, η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στις νέες φυλακές που θα δημιουργηθούν, εκτός αστικού ιστού. 
«Ήδη έχει βρεθεί το οικόπεδο και έχει γίνει η παραχώρησή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» σημείωσε η κυρία Νικολάου και πρόσθεσε ότι είναι στην περιοχή του Ασπροπύργου, στο πρώην στρατόπεδο «Αμερικάνικης Ευκολίας». 
«Μέχρι τα τέλη του 2022 θα κόψουμε την κορδέλα των εγκαινίων» υπογράμμισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, με τη δημοπράτηση του έργου να γίνεται στις αρχές του 2021. 

Όπως τόνισε, οι νέες φυλακές θα είναι μεγαλύτερες από αυτές του Κορυδαλλού, συγκεκριμένα 1.800 θέσεων, ενώ σημείωσε πως θα είναι δικαστικές φυλακές, δηλαδή θα «φιλοξενεί» μόνο υπόδικους και όχι βαρυποινίτες. 

«Θα είναι σύγχρονες φυλακές, ευρωπαϊκές, με τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης για τους κρατούμενους και ασφαλείς τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ίδιους τους κρατούμενους» συμπλήρωσε η κυρία Νικολάου. 

Πηγή: www.megatv.com
Share on Google Plus
Από το Blogger.