Τρόμος και στις …φυλακές της χώρας λόγω κορωνοϊού

Μειώνονται τα επισκεπτήρια, περιορισμοί σε κρατουμένους, φόβοι λόγω συνωστισμού και μεταγωγών


Αναστάτωση επικρατεί και στις φυλακές της χώρας λόγω του …κορωναϊού!  Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»,  έχει ήδη προχωρήσει σε περιορισμό των ελεύθερων επισκεπτηρίων στις φυλακές , ενώ φέρεται να προωθεί πλήρη απαγόρευση εισαγωγής φαγητών όπως και ρούχων, για  τους κρατουμένους. Κάτι που φαίνεται να προκαλεί, αν τα μέτρα εφαρμοσθούν πλήρως,  τη δυσφορία χιλιάδων φυλακισμένων και των συγγενών τους.
Μάλιστα, δυσαρέσκεια αρχίζει να εκφράζεται κι από   δικηγόρους αφού παρουσιάζονται δυσχέρειες στις επισκέψεις και  συνεννοήσεις με πελάτες τους που κρατούνται στις φυλακές της χώρας.
Τα διεθνή μέτρα λοιπόν για τον φονικό ιό που ξεκίνησε από την Κίνα και έχουν προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, επηρρεάζουν και τη …σωφρονιστική πολιτική  της κυβέρνησης.
 Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής μελετά σειρά μέτρων στις φυλακές της χώρας προκειμένου να μην αποτελέσουν αυτές τον ευάλωτο χώρο απ’ όπου μπορεί να εξαπλωθεί η συγκεκριμένη νόσος.
Γι αυτόν τον λόγο ήδη έχουν απαγορευθεί τα επονομαζόμενα «ελεύθερα επισκεπτήρια» (σσ.  ανοικτές  συναντήσεις κρατουμένων με οικείους τους σε χώρους των φυλακών  χωρίς μεγάλους χρονικούς περιορισμούς) κι επιτρέπονται μόνο συναντήσεις διάρκειας 10-15 λεπτών σε χώρους με γυάλινα φράγματα.
Ακόμη  εξετάζεται η μη εισαγωγή ρούχων, φαγητών κι άλλων αντιμειμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα από τους συγγενείς των κρατουμένων αφού δεν θα μπορεί να ελεγχθεί η «καθαρότητά» τους ή η απολύμανσή τους.
Πάντως στελέχη των φυλακών επεσήμαναν ότι παρότι υπήρχε προειδοποίηση – πριν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊου στη Θεσσαλονίκη – να υπάρχουν προμήθειες μασκών κι  απολυμαντικών μέσων στις φυλακές κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Συμπληρώνοντας ότι αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές δεν υπάρχει καμία υποδομή για να σταματήσει η διάδοσή του, ενώ υπάρχει  φόβος να μεταδοθεί ο ιός λόγω και των τεράστιων προβλημάτων και στις μεταγωγές οι οποίες ίσως περιορισθούν.

Αναδημοσίευση www.tovima.gr / Βασίλης Λαμπρόπουλος
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.