KIΝΑΛ: Η κυβέρνηση κρύβει τα στατιστικά στοιχεία των φυλακών

Ανακοίνωση Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ»
Συμπληρώνονται περίπου 6 μήνες από τότε που η κυβέρνηση έχει παύσει να δίνει στην δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των φυλακών, παρότι επί σειρά ετών αυτά δημοσιεύονταν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην ιστοσελίδα του.

Κανείς πια Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να ξέρει πόσοι είναι οι κρατούμενοι στη χώρα μας, αν ο σωφρονιστικός πληθυσμός αυξάνεται, αν υπάρχουν καταστήματα κράτησης που σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από άλλα, που υπάρχει συνωστισμός και που υπερπληθώρα κρατουμένων.

Ταυτόχρονα, καθημερινά περιστατικά βίας στις ελληνικές φυλακές έχουν παύσει να ανακοινώνονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντίθετα δηλαδή με όσα γίνονταν κατά πάγιο τρόπο .

Είναι κοινός τόπος πως η διαφάνεια στον χώρο των φυλακών είναι απαραίτητος όρος προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καμία κυβέρνηση λοιπόν, δεν μπορεί να αποκρύπτει -συνειδητά ή μη απομένει να αποδειχθεί- στοιχεία της σωφρονιστικής λειτουργίας από τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να γυρίσει σε πρακτικές παρελθουσών εποχών αυταρχισμού και συσκότισης του σωφρονιστικού χώρου.

Απαιτούμε γι’ αυτό, η κυβέρνηση να δημοσιεύσει τώρα και σε μόνιμη βάση όλα τα στατιστικά στοιχεία των φυλακών που κρατά κλειδωμένα και να δώσει δημόσιες εξηγήσεις γιατί τόσους μήνες δεν το έχει πράξει.

Εκτός και αν όλα αυτά είναι κομμάτι μιας νέας σκοτεινής κανονικότητας.
Πηγή: www.kinimaallagis.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.