5 προτάσεις από την Πανευρωπαική Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων για την προστασία των Φυλακών


Η Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (EPSU) θέτει πέντε (5) βασικούς πυλώνες για την προστασία εργαζομένων και κρατουμένων στις Φυλακές από τον κορονοιό και την πανδημία. 
Η EPSU διά του δικτύου των Ομοσπονδιών των σωφρονιστικών υπαλλήλων κάθε κράτους έθεσε ενώπιον των Ευρωπαϊκών Οργάνων τις κάτωθι προτεραιότητες: 

1) Διανομή προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό (δηλ. Μάσκες, γάντια, γυαλιά, αντισηπτικά σαπούνια), άλλα προληπτικά μέτρα, θερμομετρήσεις και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος για κάθε νεοεισερχόμενο. 

2) Σεβασμός και τήρηση του χρόνου εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων και σεβασμός των δικαιωμάτων των εργατικών σωματείων και ενώσεων. 

3) Αποσυμφόρηση των Φυλακών με μείωση της φυλάκισης για μη βίαιους παραβάτες και τους πιο ευάλωτους κρατούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να επικουρούνται από οικονομική, υγειονομική περίθαλψη και, όπου απαιτείται, στέγαση.

4) Καλή και συχνή επικοινωνία μεταξύ της Διοίκησης με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους. 

5) Ο συντονισμός και η συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Εργασίας είναι υψίστης σημασίας για την προστασία της υγείας των ανθρώπων στις φυλακές και σε άλλους χώρους κράτησης. 

Στα πλαίσια των μέτρων αυτών η EPSU καταγράφει ενδεικτικές προτάσεις των Ομοσπονδιών των σωφρονιστικών υπαλλήλων κάθε Κράτους, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OSYE), όπως είναι η αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης. 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της EPSU:



Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.