Αμνηστία σε 90.000 κρατούμενους για αποσυμφόρηση των τουρκικών φυλακών λόγω κορονοϊού. 12η σε κρούσματα παγκοσμίως η Τουρκία...


«Χάρη» αναμένεται να λάβουν 90 χιλιάδες κρατούμενοι στην Τουρκία, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να εγκριθεί προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές λόγω της απειλής του κορονοϊού. 

Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, οι άνω των 65 ετών, καθώς και οι γυναίκες που έχουν παιδιά έως 6 ετών θα εκτίουν πλέον την ποινή από το σπίτι τους. Εξαιρούνται οι καταδικασθέντες για εγκλήματα τρομοκρατίας, σεξουαλικά, τα σχετικά με εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες εκ προθέσεως και βίας κατά γυναικών. 

Η Τουρκία είναι πλέον η 12η χώρα στην κατάταξη με τον υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Συνολικά 168 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό και 10.827 άνθρωποι έχουν νοσήσει. 

Ήδη 39 πόλεις και χωριά βρίσκονται σε καραντίνα σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται από τους τοπικούς άρχοντες ως ένα μέσο μη εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού και προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας των κατοίκων....

Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.