Τσιόδρας για τις φυλακές: «Οι κρατούμενοι θεωρούνται ευάλωτος πληθυσμός -Αποτελούν προτεραιότητα για εργαστηριακό έλεγχο»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και το γεγονός ότι οι κρατούμενοι θεωρούνται ευάλωτος πληθυσμός.

Νωρίτερα σήμερα, επιστολή προς τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα για τη διαβίωση των μαθητών του εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού δημοσίευσε ο Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ). Έτσι, κατά την σημερινή ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στους κρατούμενους όλης της χώρας.

«Τα μέτρα για τον κορωνοϊό για τις φυλακές είναι πολύ σημαντικά», ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας και συμπλήρωσε: «Σε περίπτωση συμπτωμάτων σε σωφρονιστικά καταστήματα θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αντανακλαστικά από τους αρμόδιους. Οι κρατούμενοι είναι και θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί. Είμαστε σε διαβούλευση με το υπουργείου Δικαιοσύνης και Προστασίας για να δούμε τι είναι το καλύτερο να γίνει για αυτούς από τους πληθυσμούς».

Επειτα, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι οι κρατούμενοι: «αποτελούν προτεραιότητα για επιβολής σωστών συνθηκών διαβίωσης και συνθηκών υγιεινής. Αποτελούν επίσης προτεραιότητα για τον εργαστηριακό έλεγχο τόσο αυτή τη στιγμή, όσο και για το άμεσο μέλλον σε περίπτωση που βρεθεί θεραπεία».

Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.