Αδειάζει τις φυλακές λόγω κορονοϊού η Μεγάλη Βρετανία

Κάτι ανάλογο θα εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία αλλά και στην Τουρκία
Χιλιάδες κρατούμενοι αναμένεται να απελευθερωθούν από τις φυλακές της Μεγάλης Βρετανίας στην προσπάθειά της χώρας να σταματήσει τη διάδοση του κορονοϊού. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση,  η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτοί που θα επιστρέψουν στην κοινωνία θα είναι αυστηρά αξιολογημένες περιπτώσεις.  Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Robert Buckland, ο οποίος και τόνισε πως η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας είναι αφοσιωμένη στην τήρηση της δικαιοσύνης. «Όμως αυτή είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Εάν επιτρέψουν στον κορονοϊό να μπει στις φυλακές μας, τότε το σύστημα Υγείας θα κινδυνεύσει με κατάρρευση και πολλές ζωές θα τεθούν σε κίνδυνο.Ολοι οι κρατούμενοι θα αντιμετωπίσουν μία σκληρή αξιολόγηση και πρέπει να είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις αυστηρές οδηγίες που θα λάβουν. Οσοι δεν το κάνουν θα επιστρέψουν στις φυλακές». 
Κάτι ανάλογο θα εφαρμοστεί στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία αλλά και στην Τουρκία, όπου «χάρη» αναμένεται να λάβουν 90 χιλιάδες κρατούμενοι, όταν εγκριθεί το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί αμνήστευσης για να αποσυμφορηθούν οι φυλακές λόγω απειλής κορονοϊού. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όσοι είναι άνω των 65 ετών, καθώς και οι γυναίκες που έχουν παιδιά έως 6 ετών θα εκτίουν την ποινή από το σπίτι τους.
Εξαιρούνται από τη χάρη τα εγκλήματα τρομοκρατίας, τα σεξουαλικά, τα σχετικά με εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες εκ προθέσεως και βίας κατά γυναικών.

Αναδημοσίευση www.ethnos.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.