Απόσπασμα της ανοιχτής επιστολής που προαναγγέλει στάση εργασίας όλων των ακτίνων του Κορυδαλλού έως ότου ληφθούν μέτρα αποσυμφόρησης



ΠΡΟΣ: 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 
Γ.Γ.ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Οι κρατούμενοι των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού , με ανησυχία παρατηρούμε , την εξέλιξη της φονικής επιδημίας (covid 19) από την έναρξή της και έπειτα , όπου μας κοινοποιήθηκαν τα πρωτοφανή και ακραία μέτρα που αφορούν την διακοπή κάθε επίσκεψης (συγγενείς, δικηγόροι) αλλά και προμήθειας αγαθών (τροφή , ρουχισμός κ.α ).

Πέραν όλων αυτών των περιορισμών , ουδεμία ανακουφιστική πράξη αντισταθμιστικού χαρακτήρα (υπέρ μας δηλαδή) δεν έλαβε χώρα παρά μόνο οι προαναφερθέντες περιορισμοί, σε ένα ήδη εξορισμού περιορισμένο περιβάλλον! Δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης πρόνοια από τους ιθύνοντες, ως αντιστάθμισμα όλως αυτών των επιπλέον περιορισμών που εσχάτως μας δοκιμάζουν. Υπήρχε βέβαια μια συνεχής και επί τούτου πληροφόρηση, δήθεν περί αποσυμφόρησης , λόγω της έλευσης του Κορωνοϊού και του κινδύνου που ελοχεύει σε περίπτωση διασποράς του ιού εντός των τειχών. 

Βέβαια, έστω και αργά, καταλαβαίνουμε ότι όλη αυτή η διασπορά, όχι του Κορωνοϊού, αλλά των ψευδών πληροφοριών περί ψήφισης του αποσυμφορητικού, είχε ως στόχο εκ των πραγμάτων, τον καθησυχασμό με τον πιο ανήθικο και ποταπό τρόπο των κρατουμένων και των οικογενειών τους, που ανησυχούν κάθε λεπτό που περνά μιας και γνωρίζουν ακριβώς τί συμβαίνει εντός των φυλακών, και πόσο ανύπαρκτα είναι κάθε ένα από τα υποτιθέμενα <<υπαρκτά>> μέτρα που ελήφθησαν! 

Επίσης , για να μην επικαλεστείτε ποτέ "άγνοια", οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν φυτρώσαμε, έχουμε οικογένειες πίσω μας και ανθρώπους, που τους αγαπάμε και μας αγαπούν! Υπάρχουν και κακοί άνθρωποι στη φυλακή, όπως παντού άλλωστε. Μετά λόγου γνώσεως όμως, η συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από φτωχοδιαβόλους που έσπασαν το τζάμι που τους χώριζε από το καρβέλι ψωμί που <<λύγισε>> τα μάτια τους και έκανε το στομάχι τους να <<τραγουδά>>. 

Δεν έχει πια Φλώρους ,Τζοχατζόπουλους , Παπαγεωργοπουλους , Γιάννους , και ένα σωρό άλλους , που φροντίσατε μετά την εκλογή σας να απαλλαγούν από τα δεσμά τους. Οι φυλακές ασφυκτιούν από Γιάννηδες Αη-Γιάννηδες , που οι πολιτικές σας φυλάκισαν !!! 

Στις 30/3/2020 επισκέφτηκε το <<ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΗΡΙΟ>> του Κορυδαλλού , η Σοφία Νικολάου (Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ). Στη συνάντηση αυτή η κυρία Νικολάου , επιδοθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για να μας πείσει ότι ο αποσυμφορητικός νόμος έως την Παρασκευή το ανώτερο θα έχει ψηφιστεί , και ακόμα ψηφίζεται ... 

Οι κρατούμενοι της Ελληνικής Επικράτειας , εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την αποστολή αναλώσιμων αχυρανθρώπων από τα αρμόδια Υπουργεία που κομίζουν ψεύτικες υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες σε μελλοθάνατους! Αυτές οι συγκεκριμένες πράξεις , εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από τον νομοθέτη ως ειδεχθή εγκλήματα! Τώρα δε, όσον αφορά τις δηλώσεις για απολυμάνσεις, υγειονομικό υλικό, αλλά και των <<μεγάλο αγώνα δρόμου>> που υποτίθεται ότι κάνουν, θα θέλαμε να μην το σχολιάσουμε, γιατί θα "στεναχωρηθούμε" ... Επειδή η εκδικητικότητα και η μη Δημοκρατική συμπεριφορά τούτης της κυβέρνησης των "αρίστων" ξεχειλίζει , δεν θα προβούμε σε καμία κίνηση από αυτές που πολύ θα επιθυμούσαν να προβούμε προς το παρόν ! 

Από σήμερα θα πάψουμε να εργαζόμαστε , εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που αφορούν την προάσπιση της υγειας και ας φροντίσουν οι ιθύνοντες για τα περαιτέρω ... Επίσης , με δικηγόρους που η κύρια ασχολία τους είναι το Ενωσιακό Δικαιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο , θα προσφύγουμε στο σύνολό μας , μαζικά , αποτεινόμενοι στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς , "βοηθώντας" σας στην ουσία να κατέχετε παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ κατά τη διακυβέρνηση σας , στα θέματα που αφορούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την προάσπιση τους . 

Αποζητώντας ανθρωπιά , Δικαιοσύνη και Ελευθερία - όπου η τελευταία δύναται να αποδοθεί - προστατεύοντας το αγαθό της ζωής ως "κόρη οφθαλμού"! Την ειρηνική αυτή διαμαρτυρία μας , την αφιερώνουμε "τιμής ένεκεν" στη δολοφονημένη από την κρατική αναλγησία συγκρατούμενή μας Α.Ψ και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τις γυναίκες κρατούμενες του Κορυδαλλού και του ελαιώνα Θήβας , που μάχονται εξαρχής ! 

Ζητούμε την άμεση αποσυμφόρηση των κολαστηριών της επικρατείας , μήπως και προλάβουμε - έστω και τώρα - τα χειρότερα . Ζητώντας επίσης ευγενικά από το αρμόδιο Υπουργείο , να μην στείλει ξανά εν είδει καθησυχασμού , άτομα τα οποία κομίζουν υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρούν , διότι θα χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητοι , όπως η Γενική Γραμματέας του Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου . Όλα όσα ζητούμε παρακάτω , δεν κοστίζουν τίποτα άλλο , παρά μόνο καλές προθέσεις και ανθρωπιά , τις οποίες και την οποία , με συντριβή διαπιστώνουμε δυστυχώς οτι δεν έχετε ! 

ΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ KΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ (ΜΕ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ Α.Τ. Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ), ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (ΜΑΣΚΕΣ, ΓΑΝΤΙΑ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ / ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. 

Παρακαλούμε , όπως μας ενημερώσετε εγγράφως δια μέσω του Διευθυντή του καταστήματος , για τις προθέσεις σας ! Ο ειρηνικός αγώνας μας , που αφορά την ίδια τη ζωή και την προστασία της , θα έχει κλιμακούμενο χαρακτήρα ... Ο αγώνας μας επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά είναι ειρηνικός !


ΜΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΟΡΟΝΟ'Ι'ΟΣ !
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΌΠΛΟ ΜΑΣ ! 
ΠΤΈΡΥΓΕΣ : Α , Β , Γ , Δ , Ε , ΣΤ

Πηγή: Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων
Share on Google Plus
Από το Blogger.