Φυλακές Νιγρίτας: Κρατούμενοι υπερήλικες, με Αλτσχάιμερ και αναπηρίες -Τι καταγγέλλουν στο Επιλογές (video)



Την παρέμβαση Εισαγγελέα και όχι μόνο χρίζουν οι καταγγελίες που έγιναν σήμερα στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και στην Ελένη Μωραϊτη για τις συνθήκες που επικρατούν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα των φυλακών Νιγρίτας.

-Πιο συγκεκριμένα, κρατούμενος ηλικίας 83 ετών που αντιμετωπίζει πρόβλημα τύφλωσης σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιο εδώ και ένα μήνα περιμένει την αποφυλάκιση του.

-Άλλος κρατούμενος 77 ετών είναι αντιμέτωπος με Αλτσχάιμερ ωστόσο το άτομα αυτό παραμένει εντός φυλακής και ο τρόπος που εξυπηρετείται είναι πραγματικά άξιο απορίας.

-Κρατούμενος με 67% αναπηρία στα δύο του πόδια εδώ και 19 ημέρες περιμένει την αποφυλάκισή του καθώς έχει εκτίσει την ποινή του αλλά δεν συνεδρίασε ακόμη η επιτροπή προκειμένου να το δοθεί το «πράσινο» φως για να αφεθεί ελεύθερος. Ίσως λόγω κορωνοϊού ή αδυναμίας να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη;
Σύμφωνα, με τις καταγγελίες των κρατουμένων πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται να κοιμούνται το πάτωμα καθώς στα κελιά που είναι φτιαγμένα για τρία άτομα φιλοξενούνται σήμερα πέντε άνθρωποι

-Ωστόσο τα δεν τελειώνουν εδώ τα προβλήματα των κρατουμένων 56χρονος καρκινοπαθής δέχεται βοήθεια ιατρική μια φορά τον μήνα όπως καταγγέλλεται εσώκλειστους καθώς τότε σημειώνεται η επίσκεψη από τον γιατρό.

Σε ότι αφορά την φαρμακευτικά αγωγή «ό,τι βρίσκουν μας φέρνουν» τονίζουν.




Πηγή: https://epiloges.tv/



Share on Google Plus
Από το Blogger.