Κορωνοϊός: Σε μία φυλακή της Κολομβίας 859 κρούσματα

Το κράτος έχει «εγκαταλείψει» τα σωφρονιστικά καταστήματα

Περισσότερα από 800 κρούσματα κορωνοϊό σε ένα μόλις σωφρονιστικό κατάστημα της Κολομβίας. «Υγειονομικές βόμβες» οι φυλακές λόγω συνωστισμού.


Σε μία μόνο φυλακή της Κολομβίας εντοπίστηκαν 859 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Οι φορείς δεν είναι μόνο κρατούμενοι. Αρκετοί είναι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι μολύνθηκαν από τον νέο ιό.

Ο διευθυντής των φυλακών στην πόλη Βιγιαβισένσιο της Κολομβίας αποδίδει την έξαρση του ιού στον υπερπληθυσμό του σωφρονιστικού καταστήματος. «Πώς να διασφαλίσω τις απαραίτητες συνθήκες απομόνωσης όταν έχω έγκλειστους που κοιμούνται κάτω από τα κρεβάτια και μέσα στα μπάνια;», αναρωτιέται ο διευθυντής των φυλακών, Μιγκέλ Άνχελ Ροντρίγκες. Εξήγησε ότι ο πληθυσμός των εγκλείστων είναι διπλάσιος από αυτόν που μπορεί να εξυπηρετήσει το κατάστημα.

Σε τηλεδιάσκεψη με το περιφερειακό συμβούλιο της επαρχίας Μέτα ο διευθυντής των φυλακών δήλωσε ότι το κράτος της Κολομβίας «έχει εγκαταλείψει» τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Στις 132 φυλακές της Κολομβίας βρίσκονται έγκλειστοι πάνω από 121.000 άνθρωποι. Στη χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων επισήμως καταγράφονται πάνω από 490 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 12.270 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε αυτή την εβδομάδα έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στις φυλακές χωρών της Λατινικής Αμερικής και των ΗΠΑ, όπου επικρατούν ανθυγιεινές συνθήκες και οι κρατούμενοι είναι υπεράριθμοι.

Πηγή: www.athensvoice.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.