Ανακοίνωση ΟΣΥΕ για την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαίου, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει τον ρόλο και την προσφορά των (80) περίπου νοσηλευτών των Καταστημάτων Κράτησης, οι οποίοι παρά τα προβλήματα της υποστελέχωσης και των ελλείψεων κυριολεκτικά σώζουν ζωές.
Η ΟΣΥΕ επίσης τονίζει την ανάγκη ένταξης στα ΒΑΕ και θεωρεί αυτονόητη την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 

Αναλυτικά η Ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η 12η Μάη έχει καθιερωθεί από το 1965 ως «Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων» εις μνήμην της Αγγλοϊταλίδας νοσηλεύτριας Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, η οποία θεωρείται ως η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.
Ο νοσηλευτής και η νοσηλεύτρια παρέχουν διαχρονικά επιστημονική φροντίδα, περιποίηση και ανακούφιση από τον πόνο στον ασθενή συνάνθρωπό μας και το επάγγελμά τους πρέπει να χαίρει εξαιρετικής εκτίμησης και αναγνώρισης.
Στις Ελληνικές Φυλακές υπηρετούν περίπου (80) συνάδελφοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες κλάδων ΔΕ Νοσηλευτικής και ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (ειδ. Νοσηλευτικής). Εργάζονται νυχθημερόν, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στις Φυλακές, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα, υποστελεχωμένοι, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να υπάρχει γιατρός, σχεδόν μόνοι τους. Δεν παρέχουν μόνο πρακτική νοσηλευτική φροντίδα, αλλά κυριολεκτικά ορισμένες φορές σώζουν ζωές. Η δε συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα στις Φυλακές είναι μεγάλη. 
Η Πολιτεία, όπως σε όλους τους εργαζόμενους μέσα στις Φυλακές και τα Ιδρύματα Αγωγής, έτσι και στο νοσηλευτικό προσωπικό οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα το λειτούργημά τους.
Η Ομοσπονδία μας έχει τονίσει επανειλημμένως την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων (εκτός των άλλων) και σε νοσηλευτικό – ιατρικό προσωπικό σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε την αυτονόητη ένταξη στα ΒΑΕ και στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.  

Πηγή: www.osye.org.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.