Μια σουίτα μέσα στις φυλακές!

Μια σουίτα μέσα στις φυλακές!


Οι πίνακες στους τοίχους, οι κρυφοί φωτισμοί, οι ειδικές ταπετσαρίες, οι κουρτίνες που ταιριάζουν με τα σεντόνια του κρεβατιού είναι το ντεκόρ που θα παρέπεμπε σε δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Ομως, στην πραγματικότητα είναι η «σουίτα» των φυλακών Κορυδαλλoύ, την οποία απολαμβάνουν κάποιοι κρατούμενοι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίεςπου αποκαλύπτει η Realnews.

Στη Δ’ Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού, όπου κρατούνται ορισμένοι από τους πιο σκληρούς ποινικούς, υπάρχουν κελιά που έχουν διαμορφωθεί όχι σύμφωνα με το καταστατικό της φυλακής, αλλά με βάση τις απαιτήσεις των «ενοίκων». Εξάλλου, ορισμένοι από αυτούς εκτίουν μεγάλες ποινές και επιθυμούν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο άνετη την πολυετή κράτησή τους. Στο κελί έχουν γίνει κατασκευαστικές και εικαστικές παρεμβάσεις που προκαλούν εύλογες απορίες, τόσο για το ποιοι τις πραγματοποίησαν, όσο και για το πώς πέρασαν τα υλικά μέσα στη φυλακή, κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ισως η πιο εντυπωσιακή παρέμβαση που κεντρίζει αμέσως τα βλέμματα έχει γίνει στο ταβάνι, το οποίο καλύπτεται από ταπετσαρία που απεικονίζει τον έναστρο ουρανό, πλανήτες και πουλιά. Περιμετρικά φωτίζεται από κρυφό φωτισμό που βρίσκεται μέσα σε εσοχή, η οποία έχει κατασκευαστεί από γυψοσανίδα. Ταπετσαρία υπάρχει, όμως, και στον τοίχο του κελιού, η οποία ταιριάζει αρμονικά με την κουρτίνα του δωματίου, ενώ διακρίνεται το κρεβάτι-κουπαστή με τις ξύλινες λεπτομέρειες. Στο κελί-σουίτα υπάρχει και μια ξύλινη βιβλιοθήκη, η οποία φωτίζεται με διακριτικά spots στην οροφή, στο κέντρο της οποίας υπάρχει μια smart TV 32 ιντσών. Κάτι σαν διακοπές δηλαδή!

φυλακές

Πηγή: www.cretalive.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.