Παραιτήθηκαν 4 γιατροί του Νοσοκομείου Κρατουμένων


Απλήρωτοι και σε περιβάλλον με κοριούς οι γιατροί του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Παραιτήθηκαν! 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και όπως αναφέρει η δικηγόρος των γιατρών κ. Σοφία Κατσούλα, τέσσερις γιατροί στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού (πρώην Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού) παραιτήθηκαν, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών.

Πριν από τις παραιτήσεις τους, οι γιατροί έστειλαν εξώδικο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο υπάγονται, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού (ΕΚΥΚΚ), στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και Πειραιά και επιστολή-καταγγελία στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Οι γιατροί εργάζονταν ως επισκέπτες ιατροί και έκαναν εφημερίες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων και στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και οι αμοιβές τους δεν ξεπερνούσαν τα 350 ΕΥΡΩ καθαρά. 

Καταγγέλλουν εκτός του γεγονότος ότι ήταν απλήρωτοι, ότι οι συνθήκες εργασίας τους ήταν άσχημες καθώς υπήρξε έξαρση  επώασης κοριών στα κελιά των κρατουμένων, με άμεσο αποτέλεσμα οι κοριοί να μεταφερθούν και στο δωμάτιο των γιατρών.

"Στις 22 Μαΐου, ένας από τους καταγγέλλοντες γιατρούς ασθένησε βαριά εξαιτίας δήγματος από κοριό και παρουσίασε υψηλό πυρετό, με αποτέλεσμα να ακυρώσει προγραμματισμένο σοβαρό χειρουργείο ασθενούς του σε έτερο ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και εργάζεται, και να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του στη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού. Ακολούθησαν στις 8 Ιουλίου άλλες τρεις παραιτήσεις γιατρών που και δαγκώθηκαν από τους κοριούς και μετέφεραν το πρόβλημα στα σπίτια τους, αναγκαζόμενοι στη συνέχεια να κάνουν απεντομώσεις με δικά τους έξοδα". 

"Η δικηγόρος τους, Σοφία Κατσούλα, απευθύνθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και, όπως λέει στην «Εφ.Συν.», η απάντηση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς ήταν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα οι πληρωμές του έτους 2020 όσον αφορά τους μισθούς έως σήμερα, ούτε θα αναπροσαρμοσθούν οι μισθοί στο ποσό των 750 ευρώ, όπως είχε εξαγγελθεί, καθώς την αύξηση δεν την ενέκρινε το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, και πως κάποια στιγμή πρόκειται να επανέλθει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη σχετική του απαίτηση!". 

Πηγή: www.efsyn.gr / Γιώτα Τέσση

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.