ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ



Δεν έχει ταίρι η αναλγησία και τα παιχνίδια ορισμένων στις πλάτες αγωνιούντων εργαζομένων, καθώς στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας το «κατόπιν ενεργειών μου» φαίνεται πως όχι απλά ζει και βασιλεύει μα και προηγείται ακόμη και σε περιπτώσεις σοβαρού κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του paidis.com τα όσα συμβαίνουν στις φυλακές Λάρισας μετά το διαπιστωμένο κρούσμα covid 19 σε σωφρονιστικό υπάλληλο δεν έχουν προηγούμενο, αφού οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με την αγωνία της διασποράς, όταν επίσημα υπουργικά χείλη δεν λένε να ανοίξουν για την όποια εξέλιξη και οι εργαζόμενοι μάταια επιχειρούν να προχωρήσουν στη διενέργεια τεστ, αφού οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ δεν κινούν τη διαδικασία για την πλειοψηφία τους με το απίστευτο επιχείρημα πως οι υπάλληλοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα!

Όπως προέκυψε από την έρευνά μας, η διενέργεια τεστ σε υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς με αφορμή την πραγματοποίηση μικροεπέμβασης ήταν που έδωσε το θετικό κρούσμα, για να ακολουθήσει μπαράζ ενεργειών από πλευράς του σωματείου τους για τη διενέργεια τεστ σε όλους, με το προεδρείο να βρίσκει σε «τοίχο» με το επιχείρημα πως οι υπόλοιποι υπάλληλοι είναι ασυμπτωματικοί.

Εγκυρότατη πηγή ανέφερε στη σελίδα πως ύστερα από αγώνα δρόμου και με παρέμβαση της Περιφέρειας κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν το Σάββατο στη Σκεπαστή της Νεάπολης έκανε τεστ σε μόλις 4 εξωτερικούς φρουρούς που έσπευσαν οι ίδιοι στο σημείο αφού αποτελούσαν άμεση επαφή του νοσούντος συναδέλφου τους στην υπηρεσία, ενώ σε μια ανήκουστη εξέλιξη στη φυλακή δεν έχει εμφανιστεί μέχρι ώρας ειδικό συνεργείο για την απολύμανση των χώρων, η οποία έγινε από κρατούμενο με ψεκαστήρα πλάτης σε μόλις μία σκοπιά και στα οχήματα- κλούβες που χρησιμοποιούνται για τις μεταγωγές!!

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους 4 σωφρονιστικούς υπαλλήλους αναμένονται πιθανόν μέσα στη μέρα και μέχρι τότε παραμένουν σε προληπτική καραντίνα στις οικίες τους απέχοντας από τα καθήκοντά τους.

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν με οργή στη σελίδα πως πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, που αγωνιούν για την υγεία τους και τυχόν διασπορά στο Κατάστημα Κράτησης, είναι πως η απόρριψη του αιτήματος για διενέργεια τεστ σε όλους (118 άτομα) συνδέεται με τα προβλήματα που σαφώς θα προκύψουν στη λειτουργία της φυλακής σε περίπτωση εμφάνισης και νέων κρουσμάτων.

«Ζητάμε τα αυτονόητα για την υγεία μας, διενέργεια τεστ και στους 118 συναδέλφους και σοβαρές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους», ανέφερε λακωνικά και δίχως να κρύβει την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης της Λάρισας Χρ. Ντρίγκας.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί πως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν λείπουν και περιπτώσεις εργαζομένων που αηδιασμένοι από την απαράδεκτη μεταχείριση σκέφτονται να στραφούν σε ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να πάρουν τις απαντήσεις για την κατάσταση της υγείας τους και να δώσουν τέλος στην αγωνία τους βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δεν έχει μπει στον κόπο ούτε μιας ανακοίνωσης για το ζήτημα που απασχολεί μια φυλακή όπου ζουν και κινούνται καθημερινά πλέον των 1.000 ατόμων, αφήνοντας στην αγωνία τους τόσο αυτούς όσο και τις οικογένειές τους αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία που ζητά απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν στη φυλακή της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή
Πηγή: https://paidis.com/





Share on Google Plus
Από το Blogger.