Μόσιαλος: Κάθε βδομάδα πρέπει να κάνουν τεστ στις Φυλακές

 

Την ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα που ζουν και διαβιούν σε κλειστούς χώρους όπως οι εργαζόμενοι και οι κρατούμενοι μέσα στις Φυλακές εφιστά ο καθηγητής πολιτικής υγείας στο πανεπιστήμιο του LCE, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι «ήταν αναμενόμενο μετά τον Ιούλιο να αρχίσουμε να βλέπουμε άνοδο των κρουσμάτων» αν και πρόσθεσε ότι «όταν κάνεις περισσότερα τεστ είναι και πιο πιθανό να βλέπεις περισσότερα κρούσματα».

«Όντως περνάμε σε μια κρίσιμη καμπή και τα πράγματα γίνονται λίγο χειρότερα» παραδέχτηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι καλύτερα από ό,τι στο εξωτερικό.


Ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε ακόμη ότι στο επίκεντρο της προσοχής πρέπει να είναι η ανάσχεση της διασποράς σε κλειστούς χώρους. Οπως είπε οι εργαζόμενοι και διαβιούντες σε κλειστούς χώρους, επί παραδείγματι, οίκους ευγηρίας, φυλακές, δομές μεταναστών θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό ακόμη και κάθε εβδομάδα.

«Εάν εφαρμόσουμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και προσοχή σε κλειστούς χώρους και σε ανοικτούς σε περιπτώσεις που ενδεχομένως κρίνεται απαραίτητο), το επόμενο διάστημα δεν θα χρειαστεί να πάμε σε φαινόμενα Ιρλανδίας ή Ουαλίας» κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος σχολιάζει το στίγμα των ασθενών Covid στην εποχή του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα COVID-19 έχουν ξεσπάσει σε εργαζόμενους και κρατούμενους στις Ελληνικές Φυλακές, ενώ η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) και πολλά Σωματεία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων έχουν ζητήσει την άμεση και συχνή ανίχνευση πιθαμών κρουσμάτων μέσα στις Φυλακές από τον ΕΟΔΥ, χωρίς όμως αυτό να έχει γίνει πράξη. 



Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.