Υποχρεωτική μετακίνηση και ξεσπίτωμα του κοινωνικού λειτουργού καταγγέλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΚΑΤΚ Ελεώνα Θηβών

 


Την υποχρεωτική μετακίνηση και το ξεσπίτωμα του συναδέλφου τους Κοινωνικού Λειτουργού καταγγέλει με έγγραφό του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Κέντρου Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών (ΚΑΤΚ).

Όπως αναφέρει o Σύλλογος:

 "Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων, όπως αυτή του κοινωνικού λειτουργού διαταράσσει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του ΚΑΤΚ, αλλά πολύ περισσότερο διαταράσσει και καταστρέφει τον οικογενειακό, οικονομικό και προσωπικό του προγραμματισμό.

Κανένας και καμία δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει την ζωή και την εργασία ενός εργαζόμενου, με μία απλή απόφαση και με τον μανδύα των «έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών» άλλου Καταστήματος."

Και προσθέτει: 

"Ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται υποχρεωτικά, καθημερινά και παρά την θέλησή του να απομακρυνθεί από την εργασία του κατά 170 χιλιόμετρα και από την μόνιμη κατοικία του κατά 250 χιλιόμετρα". 

Αναλυτικά η διαμαρτυρία του Συλλόγου έχει ως εξής:

Ενημερωθήκαμε χθες 15/10/2020 για την υποχρεωτική μετακίνηση και χωρίς προηγούμενη αίτησή του, συναδέλφου μας Κοινωνικού Λειτουργού στο Κατάστημά μας προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Οι εργαζόμενοι στις Φυλακές δεν είναι φαντάροι που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, δεν είναι ούτε θέλουμε να γίνουμε στρατιωτικό ή αστυνομικό προσωπικό. Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμαστε καθημερινά κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες.

Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων, όπως αυτή του κοινωνικού λειτουργού διαταράσσει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του ΚΑΤΚ, αλλά πολύ περισσότερο διαταράσσει και καταστρέφει τον οικογενειακή, οικονομικό και προσωπικό του προγραμματισμό.

Κανένας και καμία δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει την ζωή και την εργασία ενός εργαζόμενου, με μία απλή απόφαση και με τον μανδύα των «έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών» άλλου Καταστήματος.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος καλείται υποχρεωτικά, καθημερινά και παρά την θέλησή του να απομακρυνθεί από την εργασία του κατά 170 χιλιόμετρα και από την μόνιμη κατοικία του κατά 250 χιλιόμετρα.

Λύσεις υπάρχουν, αλλά απορούμε γιατί δεν εφαρμόζονται. Για παράδειγμα πόσο δύσκολο είναι να αποσπαστεί ένας άλλος κοινωνικός λειτουργός από άλλο όμορο Κατάστημα από αυτό του Δομοκού; Πόσο δύσκολο είναι να μετακινηθεί ένας άλλος συνάδελφος που δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις; Πόσο δύσκολο είναι να διοριστεί στο Κ.Κ. Δομοκού ένας νέος κοινωνικός λειτουργός από τους εν εξελίξει διορισμούς της 6Κ/2018 κλάδου ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ή ΠΕ Ψυχολόγων ή ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας.

Καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου μας να μην ξεσπιτώσουν τον συνάδελφό μας και να σκεφτούν και να εφαρμόσουν μία από τις παραπάνω προτεινόμενες λύσεις.

Πηγή: www.osye.org.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.