Ύποπτο Drone: Ιπτάμενη απειλή στις φυλακές Ναυπλίου

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν μία εβδομάδα ένα drone μέρα μεσημέρι έσπειρε τον πανικό στις κλειστές φυλακές Ναυπλίου. Το προσωπικό των φυλακών παρακολουθούσε αμήχανο.

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για ογκώδες drone που πλανιόταν για λίγο πάνω από τις φυλακές. Μάλιστα λίγο αργότερα πέταξε και ένα μικρότερο και πάλι πάνω από τις φυλακές. Παρ όλο που εντοπίστηκε σαν σημείο απογείωσης ο προφήτης Ηλίας Ναυπλίου και κατέστει δυνατόν η σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Το βέβαιο είναι πως δεν άφησαν τα drones κανένα αντικείμενο να πέσει εντός του χώρου των φυλακών διαφορετικά θα καταγραφόταν στις κάμερες επίβλεψης του χώρου. Συνήθως η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται και στη χώρα μας και έχει παρατηρηθεί πώς σε διάφορες φυλακές έχει επιχειρηθεί η τροφοδοσία των κρατουμένων από κινητά έως και ναρκωτικά.

Από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, είχε αναφερθεί στο θέμα μιλώντας σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο, τονίζοντας ότι θα τοποθετηθούν συσκευές jammer για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων, όπως και ότι μελετάται σύστημα μη πρόσβασης drones ή ελικοπτέρων.

Παραμένει άγνωστο αν η ιστορία με το drone στις δικαστικές, υπήρξε παιχνιδάκι κάποιων πιτσιρικάδων ή επιχειρήθηκε κάποια ρίψη.

Αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, φυσικά η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το υπουργείο προστασίας του πολίτη που αφήνει απροστάτευτους τους φύλακες σε εισβολές της νέας τεχνολογίας.

Αναδημοσίευση από https://anagnostis.org/

https://anagnostis.org/article/upopto-drone-iptameni-apeili-stis-fylakes-nayplioy

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.