Υγειονομική βόμβα έτοιμη να σκάσει το Νοσοκομείο κρατουμένων. Σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων



Για μεγάλο κίνδυνο πλήρους εξάπλωσης του ιού σε όλους τους ασθενής του Νοσοκομείου κρατουμένων προειδοποιούν οι εργαζόμενοι ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρωνται για τα ελλειπή μετρά υγειονομικής ασφάλειας και την απουσία έλεγχων από τον ΕΟΔΥ. Ακολουθεί ανακοίνωση-διαμαρτυρία.


 Κα Γενική Γραμματέα

Σεβόμαστε απόλυτα τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες, τις αποφάσεις ανωτέρων μας και τις καταστάσεις που βιώνει η Χώρα μας κι όχι μόνο λόγω του COVID-19, όπως και τον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλουν όλοι οι Συνάδελφοι των Κ.Κράτησης.

Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την αγωνία και συνάμα την αγανάκτηση για τις τελευταίες επικίνδυνες εξελίξεις  στο Ε.Κ.Υ.Κ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

Με έγγραφα μας εγκαίρως (27-03-2020 αρ.πρωτ. 041 και 30-07-2020 αρ.πρωτ. 054) σας τονίσαμε την υποστελέχωση και την μη εκπαίδευση του προσωπικού. Η υποστελέχωση συνεχίζει να υφίσταται, η εκπαίδευση είναι για εμάς ξένη έννοια, ο ΕΟΔΥ δεν έχει σχέση με τον χώρο μας και οι υποσχέσεις σας Κα Γ.Γραμματέα που προφορικά μας μεταφέρατε στην επίσκεψη σας (30-03-2020) στο γραφείο της τότε Κας Διευθύντριας παρουσία και του Κου Αρχιφύλακα για πλήρη στελέχωση Φυλακτικού, Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού. Αντιθέτως αποδυναμωθήκαμε!!! Ούτε η ειδική πτέρυγα στις Γυναικείες Φυλακές άνοιξε ακόμα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID όπως τότε μας είχατε μεταφέρει. Μας καθησυχάσατε λέγοντας μας κατά λέξη: ΄΄Μην ανησυχείτε, αν έρθει εκείνη η ώρα είμαστε έτοιμοι΄΄!!!

 

Με άνωθεν εντολή την προηγούμενη εβδομάδα μεταφερθήκαν 11 το σύνολο κρατούμενοι από το Κ.Κ Διαβατών σε εμάς με χρόνια νοσήματα για την προστασία αυτών μιας και η Βόρεια Ελλάδα δυστυχώς δοκιμάζεται υγειονομικά πολύ σκληρά. Θεμιτό και συνάμα σεβαστό. Προχθές άλλοι 6 το σύνολο εκ Κ.Κ Νιγρίτας Σερρών. Στα τέστ  των πρώτων 11 βρεθήκαν 2 θετικοί στον Ιό και θα δείξει η πορεία  πως θα σταματήσει η διασπορά αυτού. Λόγω  χωροταξικού προβλήματος τοποθετηθήκαν σε ειδικό χώρο στον 2ο  όροφο δίπλα στο γραφείο του ανεκπαίδευτου τοποθέτη, κοντά σε θαλάμους εργαζομένων κρατουμένων που κοινούνται αναγκαστικά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους μας!!!


Που; Στο κατάστημα που νοσηλεύονται πλέον των 100 ασθενών με υποκείμενα νοσήματα και η πιθανή έκδοση στον Ιό θα μπορούσε να έχει καταστροφικές για την υγεία τους επιπτώσεις και την απώλεια Ανθρώπινης ζωής (σύμφωνα με τους Ιατρούς μας που ήδη σας έχουν ενημερώσει, σας έχουν επισυμάνει για την στέρηση υλικοτεχνικής υποδομής, την μη εκπαίδευση και φυσικά την ανεπάρκεια προσωπικού).

Προαναγγείλατε μάλιστα ότι εκτός των 11 κρατουμένων από τα Διαβατά θα έρθουν άλλοι 13  συν 20 από Κ.Κ Νιγρίτας και Κ.Κ Λάρισας ηλικιωμένων κρατουμένων με επικείμενα νοσήματα (έχουμε ήδη 2 κρούσματα COVID και μακάρι να είναι τα μοναδικά), καθώς κι ότι η πτέρυγα ΘΑ ανοίξει με τις απαιτούμενες κλίνες. Από το διαδίκτυο το μαθαίνουμε!!!

Το Ε.Κ.Υ.Κ.Κ εξηπηρετεί σε 24ωρη βάση κρατουμένους από τα γύρω καταστήματα ( Ψ.Κ.Κ, ΚΑΥΦ, Γ.Φ.Κ και του μεγαλύτερου Κ.Κ στην χώρα το Κ.Κ.Κορυδαλλού). Πως σταματά η διαπορά όταν βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ το προσωπικό που χειρίζεται αθενείς COVID δεν επιτρέπει ταυτόχρονα να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα ( Δεν γίνεται διαφορετικά…εμείς κι εμείς μείναμε) ;

Κάνουμε έκκληση τονίζοντας εκ νέου: Δεν έχουμε κατάλληλους χώρους αντιμετώπισης ασθενών COVID ταυτόχρονα με λοιπούς ασθενείς με τον υπάρχον χώρο και προσωπικό. Δεν υπάρχουν κλίνες για ασθενείς COVID. Δεν έχουμε καμία εκπαίδευση με κίνδυνο οι ίδιοι να γίνουμε υγειονομικές βόμβες χωρίς γνώσεις για εμάς, τους κρατουμένους την οικογένεια και τον περίγυρο μας και τέλος,  Δεν μας είναι αρεστό να γινόμαστε μάντεις κακών, όμως πριν και εάν  γίνει η ανεξέλεγκτη η όλη κατάσταση τότε τι κάνουμε; Τι απαντούμε στους Συναδέλφους μας όταν μας λένε συνεχώς ότι είμαστε και μας θεωρούν αναλώσιμους; Ποτέ δεν αρνηθήκαμε  την άσκηση των καθηκόντων μας και χωρίς να το υπερηφανευτούμε η μη εξάπλωση μέσω του Ε.Κ.Κ.Υ.Κ οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού. Ο Ιός μεταφέρθηκε σε εμάς!!!

Τώρα τι κάνει το ανεκπαίδευτο προσωπικό; Θα ακούσετε τις εκκλείσεις ημών και της Διεύθυνσης και των Ιατρών κατ΄ επέκταση; Θα ακούσουμε και θα πράξουμε τα αυτονόητα;

Πηγή: osye.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.