ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρθηκε η τροπολογία για τον 13ο μισθό στους αστυνομικούς και σωφρονιστικούς

 


Η τροπολογία

Τα αίματα άναψαν για ένα ζήτημα που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη. Μεγάλος αριθμός μελών του Πολιτικού Συμβουλίου άσκησαν σκληρή κριτική στην τροπολογία του κατέθεσε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης για τη χορήγηση στους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους έκτακτου 13ου μισθού ως αναγνώριση στην προσφορά τους στην καταπολέμηση της πανδημίας. Στελέχη όπως οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Μπίστης, Ευκλείδης Τσακαλώτος καταφέρθηκαν εναντίον της τροπολογίας για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί δεν γίνεται να κατατίθεται τέτοια τροπολογία την επόμενη της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Δεύτερον, γιατί δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει προτάσεις για μισθολογικές ενισχύσεις που δεν έχουν καθολικό χαρακτήρα και αφορούν μόνο συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Μετά το Πολιτικό Συμβούλιο, συνεδρίασε το προεδρείο της ΚΟ με αντικείμενο την πρόταση για απόσυρση της τροπολογίας. Τελικά αποφασίστηκε η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας.

Πηγή: www.cnn.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.