Βουλή: Ψηφίστηκε το νέο σωφρονιστικό νομοσχέδιο

 


Ερχεται Προεδρικό Διάταγμα για την βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας - Υπερ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ το σύνολο της αντιπολίτευσης καταψήφισε

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σωφρονιστικό νομοσχέδιο που επιχειρεί να αναμορφώσει το πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κρατούμενους ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση και να εξορθολογήσει το σύστημα μεταγωγών στο προνομιακό περιβάλλον των αγροτικών φυλακών.

Υπερ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ το σύνολο της αντιπολίτευσης καταψήφισε. Λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε και νέο πλαίσιο για την βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται στην τελική φάση για τη υπογραφή του.

Ο υπουργός τόνισε πως «το νέο βαθμολόγιο θα είναι δίκαιο και θα ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες αλλά και στα χρόνια υπηρεσίας που απομένουν εως την αποστρατεία» και εξήγησε πως «σήμερα το ισχύον βαθμολόγιο προβλέπει την εξέλιξη με βάση ότι ο αστυνομικός συνταξιοδοτείται μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς η αποστρατεία προκαλείται μετά από 40 έτη. Πρέπει λοιπόν να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι αντίστοιχες αναπροσαρμογές έχουν γίνει για το Πυροσβεστικό Σώμα. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι τους τελευταίους 12 μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προσχωρήσει σε σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ.

«Προχωρήσαμε σε προμήθειες χιλιάδων υλικών για το προσωπικό και το Σώμα. Εξοπλισμοί και αυτοκίνητα. Πήραμε 15.500 αλεξίσφαιρα. Το λέω γιατί είναι η πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τόσο μεγάλο πρόγραμμα εξοπλισμών για να εκσυγχρονίσει τα μέσα της και να γίνει πιο αποτελεσματική».

Πηγή:protothema.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.