Κατατεθείσες τροπολογίες βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Σ/Ν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 


Tέσσερις (4) τροπολογίες στο Σχέδιο Νόμου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη.

Οι πρώτες δύο αφορούν τα Καταστήματα Κράτησης:

1. Θέμα: Διαγνωστικός έλεγχος Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας, Προσωπικού Καταστημάτων Κράτησης και Κρατουμένων.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Με την προτεινόμενη διάταξη και εν μέσω πανδημίας ορίζεται η παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., στο προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και στους κρατούμενους, είτε κρατητηρίων της ΕΛ.ΑΣ., είτε Καταστημάτων Κράτησης, για κάθε περίπτωση επείγουσας υγειονομικής επιδημίας.

Οι φορείς που δύνανται να χρησιμοποιούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ελέγχων για τις ανωτέρω περιπτώσεις είναι οι δημόσιες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο Ε.Ο.Δ.Υ.

Για λόγους λοιπόν δημόσιας υγείας κρίνεται αναγκαίο ότι θα πρέπει απαραίτητα να υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση σε επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις υγειονομικών φαινομένων, όπως αυτή που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα μας σχετικά με τον ιό COVID 19.

2. Θέμα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Με την προτεινόμενη διάταξη προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος.

Πηγή: www.syriza.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.