ΗΠΑ: Ένας στους πέντε κρατούμενους στις φυλακές έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό

Στοιχεία μελέτης που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο, δείχνουν πως αυτή την εβδομάδα υπήρξε κορύφωση στην έξαρση των κρουσμάτων στις φυλακές των ΗΠΑ.

Με τις ΗΠΑ να είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, η πληθυσμιακή ομάδα των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας, έχει πληγεί επίσης σε μεγάλο βαθμό, όπως αποκαλύπτουν και στοιχεία από έρευνα.

Συγκεκριμένα, μελέτη του πρακτορείου Associated Press και του Marshall Project με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Μάρτιο σε καθημερινή βάση, σε περισσότερους από 275.000 κρατούμενους σε όλη τη χώρα, δείχνει πως το 20% των κρατουμένων στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό.
Κορύφωση της έξαρσης στις φυλακές

Αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων έφτασε στο υψηλότερο σημείο από την άνοιξη, ξεπερνώντας τα ρεκόρ του Απριλίου και του Αυγούστου.

Ο Χόμερ Βέντερς, πρώην επικεφαλής ιατρικός υπάλληλος στη διαβόητη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ (Rikers Island) στη Νέα Υόρκη, ισχυρίστηκε ότι οι αριθμοί είναι σημαντικοί, καθώς οι περισσότερες φυλακές δεν παρέχουν εκτεταμένες τακτικές εξετάσεις. Σημείωσε δε, πως πολλοί κρατούμενοι δεν λαμβάνουν κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Τα ποσοστά μόλυνσης στις φυλακές είναι τέσσερις φορές υψηλότερα απ' ό,τι στον γενικό πληθυσμό, καθώς η πιθανότητα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν υπάρχει πίσω από τα κάγκελα, όπου οι κοιτώνες, οι καφετέριες και οι χώροι γενικότερα είναι συνήθως υπερπλήρεις και ανεπαρκώς αεριζόμενοι.

«Εξακολουθώ να αντιμετωπίζω φυλακές και φυλακές όπου, όταν οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, όχι μόνο δεν εξετάζονται, αλλά δεν λαμβάνουν φροντίδα. Έτσι, αρρωσταίνουν πολύ περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται» είπε ο Βέντερς, ο οποίος είναι τώρα ανώτερος συνεργάτης της Κοινοτικής Υπηρεσίας Διορθωτικής Υγείας.

Τόνισε ότι επίσης πως «δεν υπάρχει πιθανότητα» οι κρατούμενοι να κάνουν το εμβόλιο πριν από μέλη μιας ευάλωτης ομάδας και τα «άτομα που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα».

Προς το παρόν, σε επτά Πολιτείες οι κρατούμενοι περιλαμβάνονται σε ομάδες προτεραιότητας μαζί με άλλους που ζουν σε πολυσύχναστους χώρους, όπως γηροκομεία και εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης. Άλλες 19 Πολιτείες έχουν τοποθετήσει τους κρατούμενους στη δεύτερη φάση του εμβολιασμού, ενώ το σχέδιο εμβολιασμού σε κάποιες άλλες Πολιτείες, σύμφωνα με το Marshall Project, δεν αναφέρεται σε κρατούμενους ή σωφρονιστικούς υπάλληλους.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία, με πάνω από 17 εκατομμύρια κρούσματα και τουλάχιστον 315.000 θανάτους.

Πηγή: https://sputniknews.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Από το Blogger.