ΟΣΥΕ: Απόλυτη προτεραιότητα ο εμβολιασμός στις Φυλακές

 


Τον άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εργαζομένων και κρατουμένων στις Φυλακές και το Ίδρυμα, ζητά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).

    Η ΟΣΥΕ απέστειλε έγγραφο προς τους Υπουργούς και Υφυπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με το οποίο αναφέρει ότι ενώ το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων έχει εμβολιαστεί, οι νοσηλευτές και οι γιατροί των Φυλακών δεν έχουν ενταχθεί στο καθεστώς εμβολιασμού για COVID19, όπως επίσης δεν έχουν εμβολιαστεί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ως προσωπικό πρώτης γραμμής, καθώς επίσης και οι κρατούμενοι. 

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΣΥΕ:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Κυρία Γενικέ,

 Όπως γνωρίζετε, η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού για την COVID19 και ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός του εμβολιασμού περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών, το υγειονομικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων, οι φαρμακοποιοί κοκ. 

Επίσης, έχει αποφασιστεί από τις αδιάθετες δόσεις του εμβολίου να εμβολιάζεται το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Δυστυχώς, καμία πρόβλεψη δεν έχει ληφθεί για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων και κρατουμένων μέσα στις Φυλακές, καμία πρόβλεψη για το προσωπικό «πρώτης γραμμής» και καμία, μα απολύτως καμία πρόβλεψη να εμβολιαστεί κατά απόλυτη προτεραιότητα το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης (νοσηλευτές, μόνιμοι και κατ’ επίσκεψη ιατροί κτλ.).

 Επειδή θεωρούμε περιττό να σας αναφέρουμε για μία ακόμη φορά τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη «κλειστή» πληθυσμιακή ομάδα που λέγεται εργαζόμενοι και κρατούμενοι φυλακής χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας και ιδιαίτερης προσοχής και παρακαλούμε όπως ενταχθεί όλο το προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του Ιδρύματος Αγωγής, καθώς και οι κρατούμενοι στο πρόγραμμα εθελοντικού εμβολιασμού για την COVID19. 

Πηγή: www.osye.org.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.