ΟΣΥΕ για εμβολιασμούς: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

 


Με σημαντική καθυστέρηση και ύστερα από επίμονη προσπάθεια της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), άρχισε προχθες ο μαζικός εμβολιασμός στις φυλακές ● «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ», το σχόλιο του προέδρου της ΟΣΥΕ κ. Σπύρου Καρακίτσου.

Με αρκετούς μήνες καθυστέρηση και ύστερα από επίμονη προσπάθεια της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) ξεκίνησε χθες ο μαζικός εμβολιασμός κρατουμένων στις φυλακές. Περίπου οι μισοί κρατούμενοι σε όλη τη χώρα συναίνεσαν στον εμβολιασμό τους και έτσι αναμένεται τις επόμενες μέρες να χορηγηθούν 6.105 μονοδοσικά εμβόλια από τα 27 κέντρα υγείας που δημιουργήθηκαν εντός των καταστημάτων κράτησης.

«Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε από τις φυλακές Κορυδαλλού η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, και κάλεσε «τους υπόλοιπους κρατούμενους να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και μέσα στα καταστήματα κράτησης, όπως και σε όλη την κοινωνία».

«Οπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, κάλλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΟΣΥΕ, Σπύρος Καρακίτσος, και εξήγησε: «Οι εμβολιασμοί στις ελληνικές φυλακές καθυστέρησαν. Τα Σωματεία μας, η Ομοσπονδία μας και οι εργαζόμενοι στις φυλακές κάνουμε μεγάλο αγώνα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας μέσα στα καταστήματα κράτησης. Ζητήσαμε βοήθεια και αποστείλαμε επιστολές αγωνίας όχι μόνο στις πολιτικές ηγεσίες του ΠΡΟΠΟ, του Υγείας, του ΕΟΔΥ, ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά επίσης στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινά, στον ΠΟΥ κ.α. Ιδιαίτερη και ουσιαστική ανταπόκριση, όμως, είχαμε από τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Ομως, ακόμα και αυτοί οι περίπου 6.200 εμβολιασμοί των κρατουμένων στις φυλακές θα γίνουν από το ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό που διαθέτουμε στις ελληνικές φυλακές και από τους επισκέπτες ιατρούς. Μόνοι μας και πάλι!».

Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, «αν θα έπρεπε να δοθούν συγχαρητήρια κάπου, είναι στους εργαζόμενους των φυλακών για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν και συνεχίζουν αγόγγυστα να κάνουν σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αλλά και στους ίδιους τους κρατούμενους για την υπομονή που επιδεικνύουν καθώς ακόμα και τώρα υπάρχουν φυλακές και πτέρυγες που παραμένουν κλειστές λόγω Covid».

Αναδημοσίευση www.efsyn.gr / Γιώτα Τέσση

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.