Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστών της Κασσαβέτειας

 


Μετά το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Μαγνησία καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη των 4 συνδικαλιστών σωφρονιστικών υπαλλήλων του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΚΚΝ Κασσαβέτειας.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Κασσαβέτεια για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», με αφορμή περυσινή ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου και τη δημοσιοποίηση της στον τοπικό Τύπο.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη , που δεν αφορά τίποτα άλλο από τη συνδικαλιστική τους δράση. Συνδικαλιστική δράση που προστατεύεται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία και δεν εμπίπτει στην κρίση των κυβερνητικών οργάνων.

Φαίνεται ότι το περυσινό ομόφωνο ψήφισμα της Γ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στη Κασσαβέτεια θορύβησε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (σχετικά με τις υποχρεωτικές αποσπάσεις συναδέλφων). Η αποκάλυψη και δημοσιοποίηση ενός ζητήματος, που δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο, αποτελούσε υποχρέωση της Γενικής Συνέλευσης και κάθε τίμιου συνδικαλιστή.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια να εκφοβιστούν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, να εμποδιστούν από το να υπερασπίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα από αυθαίρετες κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες.

Οι δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων δεν θα μπουν στον πάγο. Συνιστούν κατάκτηση σκληρών αγώνων όλων των προηγούμενων γενιών και στοιχειώδες μέσο άμυνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Πηγή: www.e-thessalia.gr & www.osye.org.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.