Πάτρα: "Ξέμεινε" στις 290 δόσεις ο εμβολιασμός στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

 


Μπορεί με βάση τη διάθεση που έδειξαν οι κρατούμενοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας για τον εμβολιασμό τους, το όλο θέμα κανονικά να είχε λήξει και άπαντες να είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όμως τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν έτσι για το σωφρονιστικό κατάστημα.

Από τους 600 και κάτι κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έχουν γίνει 290 δόσεις εμβολίων, με το μονοδoσικό της Johnson and Johnson. Κι όμως το ενδιαφέρον των κρατουμένων για να κάνουν το εμβόλιο και να θωρακιστούν από τον ιό ήταν μεγαλύτερο.

Σε πρώτη φάση μόνο ξεπερνούσε τα 400 άτομα, με το 75% των κρατουμένων να έχει δηλώσει ότι θα ήταν διαθέσιμο να το κάνει την περίοδο που ακόμα δεν είχαν φτάσει καν τα εμβόλια στις φυλακές της Πάτρας, όπως και σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Τι έχει συμβεί και μετά από δύο μήνες οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τον στόχο τους να είναι δηλαδή πλήρως θωρακισμένες, με όλους τους κρατούμενους εμβολιασμένους;

Το όλο θέμα έχει να κάνει με την στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου των φυλακών και όχι με το ενδιαφέρον των κρατουμένων για το εμβόλιο που εξακολουθεί να υπάρχει.

Η στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης των φυλακών, δεν έχει έρθει, στον βαθμό τουλάχιστον που θα έπρεπε για να επιταχυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία. 

Τους δύο νοσηλευτές που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στις φυλακές, έχουν ενισχύσει εργαζόμενοι από το Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας, όχι όμως όλες τις ημέρες της εβδομάδας αφού διαφορετικά θα άφηναν με κενά το κέντρο. Η ενίσχυση από άλλες δομές υγείας της περιοχής και από τα νοσοκομεία δεν έφτασε ποτέ για το εμβολιαστικό κέντρο των φυλακών.

Έτσι, η εμβολιαστική διαδικασία έχει προχωρήσει με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στην καρδιά του τέταρτου κύματος της πανδημίας, με την μετάλλαξη Δέλτα να έχει εξαπλωθεί παντού και το σωφρονιστικό κατάστημα να μην είναι πλήρως θωρακισμένο από τον ιό.

Δεν υπάρχουν κρούσματα μέχρι ώρας

Μη ξεχνάμε ότι οι φυλακές της Πάτρας αποτέλεσαν μία μεγάλη εστία κατά την διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνούν στο σύνολο τους τα 120.

Αυτή την χρονική περίοδο πάντως δεν υπάρχουν κρούσματα στον Άγιο Στέφανο και άπαντες ευελπιστούν το covid free να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Διαφορετικά ακόμα και με 290 εμβολιασμένους η κατάσταση για τις φυλακές θα είναι επικίνδυνη.

Είναι ένα σωφρονιστικό κατάστημα που έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό την πληρότητα του και υπάρχουν πτέρυγες που στα κελιά τους στοιβάζονται έξι και εφτά άτομα. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα...

Αναδημοσίευση: www.patrasevents.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.