Οι «Αδιάφθοροι» συνέλαβαν σωφρονιστικό υπάλληλο για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος

 


Ο 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος κατηγορείται ότι προσέγγισε κρατούμενο για να του προμηθεύσει με το αζημίωτο κάνναβη, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο – Πώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων οδηγήθηκε στη σύλληψή του

Στα δίχτυα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ έπεσε 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος προσέγγισε αλλοδαπό κρατούμενο για να του προμηθεύσει φυσικά με το αζημίωτο, κάνναβη, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο.
Ο 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που υπηρετεί σε Κατάστημα Κράτησης στην Κεντρική Ελλάδα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας με τις κατηγορίες της δωροληψία και παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία πλησίασε τον αλλοδαπό κρατούμενο γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να του προμηθεύσει εντός του σωφρονιστικού καταστήματος για λογαριασμό του ναρκωτικά, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο κρατούμενος ενημέρωσε τις Αρχές και στη συνέχεια αιτήθηκε παράνομη εισαγωγή κινητού τηλεφώνου από τον 61χρονο έναντι 1000 ευρώ, αντί 1.500 που αρχικά του είχε απαιτήσει. Η συμφωνία έκλεισε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον αλλοδαπό κρατούμενο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης εκδόθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις ενώ η σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελεγχόμενης συναλλαγής, που έγινε στο τοπικό ΚΤΕΛ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε αστυνομικός της Υπηρεσίας. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Πηγή: protothema.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.