Τραγέλαφος στις φυλακές Πατρών- Υπηρεσιακό όχημα ακινητοποιήθηκε, κρατούμενος & συνοδοί κλειδώθηκαν έξω!


 Η ανακοίνωση της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

Στα όσα συμβαίνουν με τις μεταγωγές των κρατουμένων από το σωφρονιστικό  κατάστημα Αγίου Στεφάνου αναφέρονται σε δημόσια καταγγελία τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Στην καταγγελία τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:      

Οι «άριστοι» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας Πολίτη και της Διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, οδηγούν στο Αστυνομικό Τμήμα με αυτόφωρες διαδικασίες Εξωτερικούς Φρουρούς (άλλους 5 και συνολικά 14 συναδέλφους από την έναρξη των κινητοποιήσεων), την ίδια ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους, που πραγματοποιούν μεταγωγή, ακινητοποιούνται στη μέση του δρόμου, καθώς το μοναδικό επιβατικό όχημα της Εξωτερικής Φρουράς Πατρών είναι «σαράβαλο» και εντελώς ακατάλληλο για χρήση!

Αυτά τα τραγελαφικά συνέβησαν στις 08-11-2021 στην Πάτρα! Και δεν θα προκαλούσαν ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς αποτελούν πλέον συνήθη θλιβερά γεγονότα, εάν ταυτόχρονα δεν έθεταν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και εάν δεν εξευτέλιζαν πρόσωπα, υπηρεσίες και θεσμούς!!!

Συγκεκριμένα:

1.    Προκειμένου οι συνάδελφοι να εκτελέσουν την μεταγωγή από τo Κατάστημα Κράτησης στο νοσοκομείο (αυτή που το υπηρεσιακό αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο κρατούμενος και οι συνοδοί κλειδώθηκαν έξω από αυτό!!!) έμειναν αφύλακτες δύο (2) υπερυψωμένες σκοπιές του Καταστήματος Κράτησης!

2.    Το μοναδικό επιβατικό όχημα του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Πατρών (από τα κατασχεμένα του ΟΔΔΥ) είναι ακατάλληλο για χρήση, πολύ περισσότερο για επιχείρηση μεταγωγής, προκαλώντας κίνδυνο στους επιβαίνοντες. Τα πολυτελή τζιπ με τα συνοδευτικά οχήματα και τους φρουρούς κατανοούμε πως χρήζουν περισσότερο για τις μετακινήσεις της πολιτικής ηγεσίας και λογικά δεν περισσεύουν για τις υπηρεσιακές ανάγκες του οικείου Τμήματος Εξωτερικής Φρουράς.

 

3.    Σχεδόν 10 ημέρες μετά τα όσα συμβαίνουν, δεν έχουν χορηγηθεί φορητοί ασύρματοι που να εξασφαλίζουν επικοινωνία μεταξύ της Φρουράς και των συνοδών μεταγωγής, ούτε υπάρχει η στοιχειώδης υλικοτεχνική υποδομή.

4.    Συστηματικά και απρόκλητα δεν χορηγούνται οι προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό, ούτε αποζημιώνονται, όπως ο νόμος και η λογική ορίζουν!

Και για όλα αυτά δεν ντρέπεται ΚΑΝΕΙΣ! Ούτε απολογείται, ούτε προσπαθεί να δώσει διέξοδο, ούτε και νοιάζεται μάλλον… Ο καθένας όμως κρίνεται και αυτή του την συμπεριφορά, την οποία ούτε θα ξεχάσουμε αλλά και ούτε θα αφήσουμε να ξεχαστεί.

Οι συνάδελφοι Εξωτερικοί Φρουροί στην Πάτρα δήλωσαν ότι απεργούν! Δεν έχουν πλέον άλλο τρόπο αντίδρασης!

Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες τους! Θα διωχτούν γι αυτό αλλά,  υπάρχει πιο τιμητική διάκριση από το να διώκεσαι για το δίκαιο; Ή αντίθετα πιο «εξευτελιστική κατάντια» από το να διώκεις και να τιμωρείς άδικα, παράνομα και αναξιοπρεπώς;

·         Θυμίζουμε ότι τόσο η Ομοσπονδία και το Πρωτοβάθμιο σωματείο όσο και ως υπάλληλοι, έχουμε υποβάλλει εγκαίρως και προς αποφυγή δημιουργίας του οιουδήποτε ζητήματος έγγραφη αναφορά - υπόμνημα, με την οποία διατυπώναμε ρητώς τις νόμιμες αντιρρήσεις μας για την εκτέλεση της απόφασης αυτής. 

 

·         Ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης, εξωδίκως είχε δεσμευθεί να αναμείνει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

·         Η Ομοσπονδία είχε κηρύξει νόμιμη απεργία, στην οποία συμμετέχουν οι συνάδελφοι και για την οποία ουδείς έχει προσφύγει ώστε να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική.

Τόσο οι συνδικαλιστικοί φορείς όσο και υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν ζητήσει γραπτώς την ενίσχυση με προσωπικό και μέσα, ώστε να είναι ασφαλείς οι μεταγωγές κρατουμένων και το Κατάστημα Κράτησης Πατρών.

Η Ομοσπονδία στηρίζει τους συναδέλφους της Πάτρας στον αγώνα τους για την υπηρεσιακή τους επιβίωση και θέτει τους αρμόδιους πλέον, προ των ευθυνών τους.

Ο κύκλος των τοπικών απεργιακών κινητοποιήσεων μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά σας γνωρίζουμε ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε πλέον για όλη την Ελλάδα.

            Από τούδε και στο εξής, καλή τύχη σε όσους νιώθουν την ευθύνη…

Πηγή: www.thebest.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.