Φυλακές Κορίνθου: Προφυλακίστηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βοήθησαν κρατούμενο να αποδράσει

 


Προφυλακίστηκαν οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που κατηγορούνται ότι βοήθησαν να αποδράσει ο Έλληνας κακοποιός, από τις φυλακές Κορίνθου, πριν από μερικές ημέρες. Η απολογία τους ήταν μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε από τις 9 σήμερα το πρωί και διήρκεσε μέχρι και πριν από λίγο.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων για “δωροληψία”. Όπως είχε ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις συλληφθέντες υπηρετούν σε κατάστημα κράτησης της Πελοποννήσου και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βοήθησαν σε απόδραση κρατουμένου. “Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, δυνάμει ενταλμάτων, τρεις (3) σωφρονιστικοί υπάλληλοι Καταστήματος Κράτησης της Πελοποννήσου, για «δωροληψία υπαλλήλου». Όπως προέκυψε από την έρευνα παρείχαν συνδρομή σε απόδραση κρατουμένου”, αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, 60.000 ευρώ ήταν το ποσό που ζήτησαν από τον 45χρονο κρατούμενο οι σωφρονιστικοί για να τον βοηθήσουν στην απόδραση. Πήραν, από την σύζυγό του αρχικά 30.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα έπαιρναν αργότερα. Δεν πρόλαβαν, όμως, καθώς συνελήφθησαν. Ο κρατούμενος μάλιστα (μετά τη σύλληψή του στην Καλλιθέα, πέντε ημέρες μετά την απόδραση) εκμυστηρεύτηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων ότι φοβάται πλέον για τη ζωή του, καθώς δεν παρέδωσε το υπόλοιπο ποσό.

Πηγή: https://www.enikos.gr/

Share on Google Plus
Από το Blogger.