Κόντρα Κοντονή - Σωφρονιστικών υπαλλήλων που εξήγγειλαν στάσεις εργασίας


Με στάσεις εργασίας απαντούν οι Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην ΕΔΕ που διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά υπαλλήλου. Ο Υπουργός καλύπτει πλήρως τον Γ.Γ.Αντεγκληματικής Πολιτικής, τον οποίο κατηγορούν οι Σωφρονιστικοί για προκλητική και απολυταρχική συμπεριφορά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής χαρακτηρίζει «υβριστικό, ψευδές και παραπλανητικό» το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος συνδικαλιστή σωφρονιστικού υπαλλήλου, λόγω των δηλώσεων του σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του» ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με λύπη διάβασα το υβριστικό, ψευδές και παραπλανητικό δελτίο Τύπου της Ο.Σ.Υ.Ε. Ξεκαθαρίζω: Η συνδικαλιστική δράση, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι απολύτως ελεύθερη. Καμιά πειθαρχική δίωξη δεν έχει ασκηθεί.

Όμως, η δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών από υπαλλήλους και μάλιστα σε μια υπόθεση με μεγάλες διαστάσεις για τη χώρα μας, είναι τουλάχιστον ερευνητέα. Για το λόγο αυτό διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από έμπειρο σωφρονιστικό υπάλληλο- διευθυντή».

Ακόμη, ο κ. Κοντονής αναφέρει: «Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μου καθώς υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι ν' αλλάξει συνολικά η εικόνα των φυλακών.

Σε τελική ανάλυση οι εργαζόμενοι στις φυλακές ξέρουν πια καλά ποιοι νοιάζονται γι αυτούς».

Δείτε το επίμαχο δελτίο τύπου

Επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει την προκλητική συμπεριφορά και τον απολυταρχικό τρόπο διοίκησης του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος τόσο επί υπουργίας Παρασκευόπουλου, όσο και τώρα συνεχίζει απρόσκοπτα «το έργο του».

Ως φαίνεται το θράσος είναι απύθμενο, δεν γνωρίζει όρια και πλέον εντελώς απροκάλυπτα σε αυτήν την ντροπιαστική ατζέντα ήρθε να προστεθεί η πρωτόγνωρη απόφαση για την άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Σωματείου μας «υπέπεσε στο μέγα ατόπημα» να κάνει δημόσιες δηλώσεις στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα (15/12/2016) με την συνδικαλιστική του ιδιότητα ως πρόεδρος σωματείου για την υπόθεση του Αφγανού που βίασε και σκότωσε μια 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο και συντάραξε όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, καθώς ο Αφγανός είχε κρατηθεί στο ΕΚΚΝ Βόλου και είχε αποφυλακιστεί με τις ειδικές ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Δυστυχώς τέτοιου είδους γεγονότα σε κάποιους δεν αρέσουν, κάποιοι άλλοι ξινίζουν και ορισμένοι άλλοι χάνουν την ψυχραιμία τους και ασκούν πειθαρχικές και ουσιαστικά συνδικαλιστικές διώξεις διότι «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν την χώρα όπως και την καρέκλα τους τσιφλίκι και συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες ή επιστάτες που κρατάνε βούρδουλα. Είμασταν βέβαιοι ότι σε αυτήν την διαδρομή των σκοτεινών δρόμων, κάποιοι θα κατέληγαν απέναντι στην διαφορετική άποψη και θα καταντούσαν η χλεύη της ελληνικής κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι στις φυλακές παραμένουνε μαζί με την κοινωνία, το κοινό αίσθημα και το δίκαιο και όχι με τις αδιέξοδες και ιδεοληπτικές πολιτικές απόψεις.

Ντροπή τους, γιατί κατάντησαν να θεωρούν την διαφορετική άποψη και το δημόσιο λόγο πραγματικό τους εχθρό, στοχοποιώντας και υποτάσσοντας το υπηρεσιακό καθήκον ή την συνδικαλιστική δράση στις ονειρώξεις τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπηρετούν τα ίδια ιδανικά με την αριστερά της πατρίδας, της οικογένειας, της κοινωνίας και του λαού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος του προέδρου του σωματείου μας στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και για προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου και δημόσιου συνδικαλιστικού λόγου. Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τόσο από το άρθρο 23 του Συντάγματος, το νόμο 1264/1982, πολλές διεθνής συμβάσεις όπως η ΔΣΕ87/1948 περί συνδικαλιστικής ελευθερίας, η ΔΣΕ139/1971 για την προστασία των εκπροσώπων των εργαζομένων, το άρθρο 23 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το άρθρο 22 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, το άρθρο 11 για την συνδικαλιστική ελευθερία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού χάρτη και το άρθρο 12 του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να σταματήσει τώρα την συνδικαλιστική δίωξη και να βάλει φρένο σε αυτήν την κατάντια και τον κατήφορο.

Προκηρύσσουμε προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας ως εξής:

Τρίτη 24/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

Τετάρτη 25/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

Πέμπτη 26/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

Παρασκευή 27/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

Κατά την διάρκεια των Στάσεων Εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν:

1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων

2) Επισκεπτήρια συνηγόρων

3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Κάθε πρωτοβάθμιο όργανο που θα αποφασίσει να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση οφείλει με ενέργειές του να ενημερώσει τις κατά τόπους Δικαστικές, Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές, καθώς και τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Πηγή: http://www.documentonews.gr/

Share on Google Plus
Από το Blogger.