Ελ Τσάπο: Στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης ο βαρόνος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στις ομοσπονδιακές φυλακές της Νέας Υόρκης Μεξικανός βαρόνος ναρκωτικώνΚομβόι αστυνομικών οχημάτων μετέφερε το βαρόνο ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν, τον διάσημο “Ελ Τσάπο” στην ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.Μετά την απόρριψη των δυο προσφυγών του βαρόνου των ναρκωτικών στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού για την μη έκδοσή του στις ΗΠΑ, έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά του στην ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.


Συγκεκριμένα, ο 59χρονος Γκουζμάν, μεταφέρθηκε με μικρό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακάρθουρ του Λονγκ Αϊλαντ από τις φυλακές όπου κρατούνταν στα βόρεια του Μεξικού.

Στη συνέχεια, με πομπή αστυνομικών οχημάτων μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης.


Ο Χοακίν Γκουζμάν αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η σύλληψή του τερμάτισε το ρόλο του στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, σε κινηματογραφικές αποδράσεις από τις φυλακές, αλλά και δολοφονίες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Ελ Τσάπο θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μπρούκλιν.

Πηγή: http://news247.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.