ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη


Με θανατηφόρο ένεση εκτελέστηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ ένας καταδικασμένος για τον βιασμό και τη δολοφονία μίας μητέρας και των ανήλικων παιδιών της το 1998, όταν ο ίδιος ήταν ηλικίας 18 ετών.

Τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα τα διέπραξε μαζί με τον 17χρονο τότε ξάδερφό του, όταν είχαν εισβάλλει στο σπίτι της οικογένειας, βιάζοντας τη μητέρα, μπροστά στα παιδιά της, στην πόλη Βίχι του Μιζούρι. Όταν τα δύο παιδιά, η 12χρονη κόρης της και ο 9χρονος γιος της αναγνώρισαν τον έναν από τους δύο εισβολείς, οι δράστες απήγαγαν την οικογένεια και δολοφόνησαν και τους τρεις σε μια λιμνούλα κοντά στο σπίτι τους.

«Πρώτα έσφαξαν την μητέρα, που ξεψυχώντας έλεγε στα παιδιά της πόσο τα αγαπάει», είναι οι τρομακτικές λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν στο δικαστήριο. Πέταξαν τα πτώματα στη λίμνη και έπειτα προσπάθησαν να διαφύγουν. Συνελήφθησαν μία εβδομάδα μετά το έγκλημα.


Ο ξάδερφος του Κρίστεσον εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης γιατί συμφώνησε να συνεργαστεί με τις αρχές εναντίον του 18χρονου, τότε εγκληματία.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, λίγο πριν πεθάνει ο άντρας ψιθύριζε «σας αγαπώ» στον αδερφό του και τη γυναίκα του που ήταν παρόντες στην εκτέλεση.


Πηγή: www.protothema.gr   
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Από το Blogger.