Αμετανόητος Κορκονέας: Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο


Στην παραίτηση τους από τη θέση της υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμ. Κορκονέα, από το χέρι του οποίου έχασε τη ζωή του ο 15χρονος τότε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προχώρησαν οι δυο συνήγοροί του σήμερα το πρωί, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του, με την επίσης συνήγορό του , Βάσω Πανταζή, να προχωρά σε αντίστοιχη ενέργεια, συμφωνώντας στο κώλυμα του συναδέλφου της.

Όπως αναφέρεται στην επίμαχη δήλωση, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στις 23/12/2016 "έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού «ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ».

Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μού απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής".

Κι ενώ στο παρελθόν ο Αλέξης Κούγιας είχε κρίνει -όπως εξηγεί- πως η υπόθεση αφορούσε σε "μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ή στην ακραία περίπτωση για μία ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο (την οποία άποψη δέχτηκε και η μειοψηφία της Προέδρου, του παλαιότερου Πρωτοδίκη και του ενόρκου της σύνθεσης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου)", μετά από αυτή την εξέλιξη "και επειδή πάντοτε από τότε που βρίσκομαι στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης πρέπει από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου να ταυτίζεται με αυτόν, αδυνατώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου".

Από την πλευρά της, η έδρα του δικαστηρίου μετά την ανάγνωση της επίμαχης δήλωσης ρώτησε τον Επ. Κορκονέα ως προς την επίμαχη τοποθέτησή του. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, ο κατηγορούμενος διευκρίνισε πως ο 15χρονος δεν είναι πια στη ζωή και κατ' επέκταση δεν είναι δυνατόν να ζητήσει συγγνώμη. Παράλληλα, εξήγησε το δικαστήριο ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για ένα νέο συνήγορο και άρα το δικαστήριο θα πρέπει να διορίσει αυτεπάγγελτα τον υπερασπιστή του.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, καθώς μία τέτοια εξέλιξη οδηγεί στην περαιτέρω καθυστέρηση της διεξαγωγής της δίκης.

Αντωνία Ξυνού
Πηγή: http://news247.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.